_
_
_
_
Arquitectura i Art

Trastornar la realitat

No només Lewis Carroll va inventar jocs. El treball del jove dissenyador japonès Jiro Kamata (1978) neix en un lloc buit. I sense trencar les regles, ni el mirall. Momentopia és el títol de la sèrie de peces que Kamata presenta avui a la galeria Klimt02: anells, agulles i collarets fets amb lents d'alta precisió -d'ulleres de sol, de càmeres fotogràfiques- que l'artista disseca i neteja per dins alliberant-les de qualsevol element metàl·lic o de plàstic.

Després de pintar-les de negre -el color de la tinta de la cal·ligrafia sumi- o de blanc -com el millor paper japonès washi-, les col·loca en uns petits recipients plans de plata ennegrida. Les formes resultants són escriptures en l'espai, flors que falten al seu propi origen; miralls com llocs buits, extremadament mòbils. Els colors -turqueses, grocs, blaus i verds- són com una gota d'oli en una pupil·la. Lents que fan possible allò en què l'ull somia, jocs reservats al pensament i l'art, i que fan que aquest pensament i aquest art no siguin únicament reals, també trastornen la realitat.

Jiro Kamata. Momentopia. Klimt02 Gallery. Còrsega, 317, principal 2ª. Barcelona. Fins al 3 de maig

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_