_
_
_
_

Agenda

Escena innovadora a Reus, col.lecció de joguines, ballet...

Emergents i clàssics a Reus. El Centre d'Arts Escèniques de Reus (CAER) no para de fer propostes interessants. Dos exemples. Amb la voluntat de donar suport a projectes creatius singulars ha unit esforços amb el Centre d'Art Cal Massó de Reus (Pròsper de Bofarull, 7) per encetar el cicle Petits Form@ts. La iniciativa comença amb la representació de La més forta, d'August Strindberg, dirigida per Francesc Cerro i interpretada per Elia Corral i Ester Cort. Les funcions es faran fins al 19 de gener al mateix Centre d'Art Cal Massó (21.00 hores) per oferir un espectacle on es barreja l'emotivitat del teatre i de l'òpera amb l'imaginari artístic propi d'una sala d'exposicions. Els espectadors podran gaudir a més d'un còctel fet exclusivament per a l'ocasió. Les properes entregues del cicle s'aproparan a altres disciplines, que inclouen la música, la dansa o les performances. Més. El Mort és el títol de la primera proposta del nou Cicle de Creació Contemporània de Reus, impulsat pel CAER per donar veu a la dramatúrgia i a la creació escènica de les comarques del Camp de Tarragona. Els directors d' El Mort, que es podrà veure al Teatre Fortuny de Reus (Plaça del Teatre, 1) des d'avui i fins al 27 de gener, són Jordi Vall, Oriol Grau i Miguel Àngel Fernández. Com en totes les propostes del cicle, l'espectador tindrà ací un paper molt actiu. En aquest cas, passejarà per diferents racons d'una sala que acull una accidentada cerimònia mortuòria. Així, anirà descobrint diferents accions i monòlegs on també es donen la mà altres llenguatges escènics, com ara la dansa i el cant. La direcció musical de l'espectacle la signen Tomàs Grau i el Quintet de solistes de l'Orquestra Camera Musicae. Les funcions estan programades a les 21.00 hores, de dijous a dissabte, i a les 18.00 hores, els diumenges.

ART

El tàndem d'artistes alemanys Daniel & Geo Fuchs va quedar-se fascinat per la col·lecció de joguines Varol, una de les més grans d'Europa. La fascinació es va convertir en inspiració. Resultat: Toys, un divertit arxiu d'imatges que protagonitza Works of a decade, retrospectiva dedicada a aquests creadors que es pot veure a Barcelona. Completen el repàs al treball de la parella Fuchs sèries provocatives com Conserving Humans o els retrats psicològics de Famous Eyes. Fins al 19 de gener. Galeria ADN (Enric Granados, 49). Barcelona.

DANSA

La companyia American Ballet Theater Studio interpreta creacions clàssiques del coreògraf franco-rus Marius Petipa, com Don Quixot o La bella dorment. Sota la direcció de Kirk Peterson, el grup de joves ballarins també donarà vida a peces com Napoli, d'Auguste Bournonville, una de les obres més antigues del repertori romàntic. 20 de gener, 18.00 hores. Centre Cultural Caixa Terrassa (Rambla d'Ègara, 340). Terrassa.

MÚSICA

Una experiència inèdita: per primer cop un centre d'art es converteix puntualment en productora musical. Tal com sona. Aquesta és la proposta de Centre d'art produeix música pop, un projecte d'Oscar Abril Ascaso pel barceloní Centre d'Art SantaMònica (CASM). L'artista considera que l'àmbit de la producció musical és una de les escenes que estan redissenyant actualment el consum cultural. Per això, el centre ha impulsat una convocatòria oberta fins al proper 27 de gener i adreçada a grups locals de música interessats en desenvolupar un projecte propi. Els seleccionats gaudiran de local d'assaig durant uns mesos, es registraran els seus temes i es farà un concert de presentació al mateix CASM. I tot gratuït. Les condicions d'aquesta original convocatòria es poden consultar a la pàgina d'Internet: www.centredartsantamonica.net.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_