_
_
_
_

El zàping

Mentre fan els anuncis de La jungla de cristal, faig zàping i em trobo amb el programa de zàping d'un canal local. Escolto un fragment de les paraules d'un ex concursant de Gran Hermano, que ara fa de tertulià al programa d'un capellà (ex comentarista de Gran Hermano). "Hay putas porque hay puteros", revela, "y digo putas porque el diccionario da esa refinición" (sic). Després d'això, i pel bé de l'humor, posen el fragment d'una actriu que pregunta: "¿Cuánto cuesta? ¿Trescientos euros?". És a dir, que es tracta d'anar lligant un tema amb l'altre per aconseguir el confort i les rialles de l'espectador.

Ara ensenyen el fragment d'una entrevista amb Xavi García, jugador de la selecció espanyola de waterpolo, al programa Condició Femenina. L'home explica, molt seriós i concentrat, com va arribar a ser cocaïnòman. Però que se'l vegi seriós i concentrat no és cap obstacle pel creatiu del programa de zàping. Aquesta ment oberta ha decidit interrompre les paraules de García amb les onomatopeies al·legòriques d'una tal Fresita (també ex concursant de Gran Hermano) i ara conductora del programa Va de fresi (concurs massa depriment com perquè els el pugui resumir sense l'ajuda d'un barman). Tenim, doncs, que quan el jugador de waterpolo explica les sensacions d'emborratxar-se i drogar-se cada nit, la Fresita l'interromp i exclama: "Bum, bum, bum!".

Ja ho veieu. Aquest nou sistema és una gran eina. Ajuda a ridiculitzar els convidats que no són prou dòcils com per deixar-se vexar i tractar de frikis (pels frikis que presenten els programes). Per molt seriós que estigui un convidat durant l'entrevista, ara se'l pot deixar perfectament en ridícul als programes de zàping. Hi ha mil sistemes. Se li fa treure la llengua a càmera lenta, s'esquitxa el seu discurs amb sorolls de botzines o plors de nen o se li intercalen fragments d'una humana dient "bum, bum, bum!" mentre explica que era cocaïnòman.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_