_
_
_
_
Cinema

Més CineAmbigú

CineAmbigú -la mostra barcelonina de cinema independent que organitza el col·lectiu 100.000 retinas- creix a partir del 7 de febrer amb l'afegitó d'una nova seu: els cinemes Casablanca-Kaplan (passeig de Gràcia, 115). Les dues sessions setmanals a la sala Apolo (Nou de la Rambla, 113), la seva ubicació tradicional, es mantindran els dimarts, com fins ara. Les noves projeccions de CineAmbigú al Casablanca-Kaplan, dues sessions, es faran els dimecres. El programes dels dos espais seran diferents.

L'ampliació de CineAmbigú, que ja va per la vuitena edició, coincideix amb el desè aniversari de 100.000 retinas, col·lectiu que també organitza el Festival de Cinema Asiàtic de Barcelona. Els seus integrants ho celebraran el mateix 7 de febrer a la sala Apolo amb una festa on es presentaran les novetats d'aquesta temporada i es rifarà un premi entre els espectadors més fidels i amb cert afany de col·leccionisme: només aquells que portin totes les postals promocionals de la mostra, editades durant aquests últims vuit anys, optaran al guardó.

La mostra de cinema independent creix amb l'afegitó d'una nova seu i més sessions

Les pel·lícules de la cartellera de CineAmbigú provenen de festivals cinematogràfics i no tenen -en la majoria de casos- distribució als circuits comercials. La programació de la mostra, que s'interromp durant els mesos d'estiu, alterna les estrenes amb recuperacions de films que ja s'han vist en passades edicions. Les projeccions sempre es passen en versió original subtitulada. Resultat: 80 pel·lícules a l'any amb una mitjana de 300 espectadors per dia, segons explica Carlos Rodríguez Ríos, encarregat de dirigir la mostra juntament amb Amaia Torrecilla. "Hem pres aquesta decisió perquè creiem que hi ha un públic cinèfil a Barcelona. És gent que vol veure pel·lícules que no arriben a les nostres pantalles. El consum d'aquest tipus de cinema augmenta a les cases gràcies a les noves tecnologies", diu Carlos Rodríguez.

L'acord amb el Casablanca-Kaplan tindrà un període de prova d'un any. El preu de l'entrada és de cinc euros. El nou espai era necessari perquè l'Apolo, si bé ha millorat les instal·lacions, no atreia el públic acostumat a anar a les sales tradicionals.

De vegades, les pel·lícules de CineAmbigú sí que arriben a les sales comercials. Va ser el cas del film francès L'esquive, del cineasta Abdellatif Kechiche, i uns pocs altres. "Quan passa això, ens omple d'orgull', reconeix Rodríguez.

Els organitzadors de la mostra, que té la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona i d'altres institucions, com el Goethe-Institut, mantenen converses amb la Generalitat per obtenir una subvenció. Consideren que CineAmbigú, que projecta moltíssim cinema europeu, hauria de ser inclòs al Programa Media, que dóna suport a la indústria audiovisual de la Unió Europea. En no tractar-se d'un festival pròpiament dit, la sol·licitud es complica. "Amb el nou espai s'ha incrementat el pressupost. Necessitem aquesta ajuda".

La pel·lícula alemanya Gespernster, de Christian Petzold, la xinesa Kekexeli: mountain patrol, de Xuan Lu, la belga Ultranova, de Bouli Lanners -premiada com a millor pel·lícula al festival de Gijón- i la britànica My summer of love, de Pawel Pawlikowsky, són alguns dels films que es veuran a la nova temporada de CineAmbigú.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_