_
_
_
_

Passin i vegin, de franc

Museus i edificis emblemàtics de Barcelona obren portes durant la festa major

El Macba és un dels museus de la ciutat que celebren jornada de portes obertes el dia de la Mercè.
El Macba és un dels museus de la ciutat que celebren jornada de portes obertes el dia de la Mercè.Carles RIbas

Amb la Mercè torna la possibilitat de visitar gratuïtament espais emblemàtics de Barcelona, com ara el Palau Güell, el Monestir de Pedralbes o el Palau de Montjuïc. Alguns museus i sales d'exposicions se sumen a la festa oferint jornades de portes obertes, amb possibilitat de visitar les seves exhibicions temporals i fixes. Algunes activitats i visites gratuïtes són inexcusables.

Born Centre Cultural. El recinte de l'antic mercat, situat sobre jaciments de la Barcelona de 1700, obre portes el dimecres 24 de 10 a 20 hores. Es podran visitar les exposicions Barcelona 1700. De les pedres a les persones, Fins aconseguir-ho! El setge de 1714, i Cinc sentències de mort.

Monestir de Pedralbes. Portes obertes entre les 10 i les 14 hores el dia de la Mercè, amb visita al recinte gòtic i a les exposicions. Es podrà passejar per les dependències del monestir, a més de veure'n el claustre i el seu jardí de plantes remeieres.

Museu de la Música. Els dies 21 (de 10 a 20 hores) i 24 (de 10 a 18 hores), el Museu de la Música obrirà al públic l'exposició Les músiques del 1714, recorregut musical per la Barcelona d'Àustries i Borbons. La mostra avança en el temps per explicar com, des del XIX fins avui, l'ideari col·lectiu ha convertit els fets de l'època en mites nacionals.

El MNAC estrenarà

Sagrada Família. La visita gratuïta a la basílica de Gaudí els dies 19, 20 i 21, de 16 a 20 hores, només serà possible per a aquells qui hagin adquirit entrades anticipades.

Fundació Antoni Tàpies. De 10 a 19 del dia 24, el centre obre les portes per visitar Kerry James Marshall. Pintura i altres coses i Antoni Tàpies. Col·lecció, #8. A més, s'oferiran dues visites comentades, a les 17 i a les 18 hores. Aquestes se centraran en l'Espai A, que fa un recorregut per les diferents tècniques i estils de Tàpies des dels anys quaranta fins a la seva mort.

Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC). A part de l'exposició estable, el dia de la Mercè ja es podrà veure la mostra sobre el modernisme del XIX i XX, a banda de les dues exhibicions temporals: Ex unge leonem. Caps de marbre del mestre Cabestany i El pintor Antoni Viladomat i Manalt. El centre estarà obert de 10 a 15 hores. A més, totes les Mercès tenen entrada gratuïta del 21 al 29 de setembre.

A banda de veure l’interior, al Palauet Albéniz hi haurà circ, teatre, música...

Palau Güell. El dimecres 24, de 10 a 20 hores, es podrà entrar gratuïtament en un dels primers encàrrecs importants de Gaudí, exemple d'arquitectura domèstica modernista. Accés a l'exposició La restauració del Palau. Aforament limitat; caldrà entrada.

Museu de Ciències Naturals. El dia 24 (de 10 a 20 hores) portes obertes al Museu Blau amb accés a les exposicions Planeta Vida, Enverinats, Pàgines vives i Connectem amb... Mr. Ardan. El Jardí Botànic, amb la mostra permanent El jardí amagat, estarà obert fins a les 19 hores.

Fundació Joan Miró. Accés lliure el diumenge 21 de 10 a 14 hores per poder visitar De Miró a Barcelona (selecció del fons del museu), a més d'una mostra fotogràfica de Joaquim Gomis centrada en la celebració de la Mercè el 1969, i una retrospectiva de la cèlebre artista americana Roni Horn: Dormia tot com si l'univers fos un error, primera mostra monogràfica de Horn a Espanya.

Museu Picasso. De 9 a 19 hores el dia 24, obert de bat a bat: oportunitat per veure de franc la col·lecció fixa del centre.

Palau de la Mercè. Obert al públic els dies 22, 23 i 24, de 10 a 14 hores (el 24, també de 16 a 20 hores). Es podrà passejar pel Saló del Tron, el claustre i les diferents estances d'aquest palau del XVII que acull la Inspección General del Ejército.

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Portes obertes tant el dia de la Mercè com el cap de setmana anterior (dies 20 i 21). Es podrà visitar la flamant exposició Sota setge, que repassa l'experiència de les ciutats en setge en el món contemporani. També Big Bang Data, instal·lació multimèdia entorn de la massiva exposició de dades en l'era digital.

Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba). El dia 24, de 10 a 20 hores, jornada de portes obertes amb activitats especials. Cada 30 minuts, visita comentada a les exposicions del centre, amb sis de diferents. També s'organitza un taller familiar que acaba en un happening.

Museu d'Arqueologia de Catalunya. El matí del dia 24 (de 10 a 14.30 hores) podrà visitar-se el recinte i l'exposició Els tresors de la vila joiosa.

Museu Frederic Marès. Una mirada al 1700, que exposa fons del museu amb gravats de la col·lecció Gelonch Viladegut, es podrà visitar el dia de la Mercè d'11 a 20 hores.

Museu d'Història de Catalunya. A banda de l'exposició permanent, dues mostres sobre el Tricentenari: 300 onzes de setembre (sobre les claus històriques de l'establiment de la Diada) i Menús de guerra. Cuina d'avantguarda i supervivència, repàs de la història gastronòmica catalana. Tot plegat, de franc el dia 24, de 10 a 14.30 hores.

Palauet Albéniz. Als jardins Joan Maragall, el palauet s'omplirà d'activitats dissabte 20 i diumenge 21, des de les 11 fins a les 21. El que va ser construït el 1929 com a residència reial acollirà durant el cap de setmana actuacions de teatre, circ...

Museu Martítim. Obre el dia 24, de 10 a 20 hores. Amb accés a les mostres Marines. Paisatge matern de Carles Piqueras i Gyotaku: capturar l'ànima dels peixos. Les portes obertes no inclou l'exhibició Vikings.

Castell de Montjuïc. El dia 24, de 10 a 20 hores, la visita tornarà a ser gratuïta. Possibilitat de visites guiades, tallers familiars i de veure l'exposició Baixant de la Font del Gat. Les fonts populars de Montjuïc. Ben escaient per a una festa major

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_