_
_
_
_
_

Recomanem

Poesia

Trèmolo

Hèctor Serra

Germania. Alzira, 2013. 80 pàgines.

El jove periodista i activista cívic i cultural Hèctor Serra, guanyador el 2010 del premi Bancaixa-Universitat de València d’escriptura creativa, lliura el seu primer poemari llarg, un llibre que dispara en moltes direccions temàtiques i formals, quasi sempre amb notable punteria. Una dispersió perillosa, però que, en aquest cas, serveix com a metàfora de la feixuga ebullició contemporània, un magma resumit, a manera de manifest personal, en el poema Sistema de coordenades: “[…] D’un fracàs, les metàfores / Del meu país, la frustració. L’algun dia. / Del teu cos, tot. / Poema”.

Wild Thing (Bèstia)

Josh Bazell

Bromera. Alzira, 2013. 339 pàgines.

Narrativa

Si el lector pensa en una novel·la per a les vacances d’estiu que tinga una certa quantitat de pàgines, per a fer-la durar, però que siga llegidora i entretinguda, tal volta la nova proposta d’aquest filòleg i doctor en medicina, que va sorprendre amb la seua primera novel·la, Esquivant la mort, siga una opció. Si, a més d’això, li agraden les novel·les àcides, una mica salvatges i l’humor intel·ligent, ja té la seua particular conjunció astral. Espaterrant seguit de situacions i personatges i detalls impagables, com ara les anotacions a peu de pàgina o les reflexions de caire polític.

Cròniques des de l’infern

Manel Alonso

Onada Edicions, Benicarló, 2013, 135 pàgines

Assaig

El polifacètic Manel Alonso (Puçol, 1962) reuneix una cinquantena d’articles d’opinió publicats en diferents mitjans entre els anys 2011 i 2013, que el professor Antoni Rovira selecciona i estructura establint paral·lelismes amb Dant, fent-los llegir de manera oberta amb claus de la Divina Comèdia. Més enllà del propòsit didàctic, la política, o més aviat el desconcert i la indignació per les seues derives, té un pes específic en el llibre, però és en els articles més literaris, o més personals, com en el commovedor “Pres per la fragilitat del viure”, que el recull guanya punts.

 

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_