_
_
_
_

Que vagi de gust!

Vodevil, pallassos, les cartesToldrà-Clausells i un espai gastronòmic, en el menú teatral

La vida treatral del perdut Para·lel queda reflectida a "La meva Ismènia".
La vida treatral del perdut Para·lel queda reflectida a "La meva Ismènia".

El primer espectacle que dirigeix Hermann Bonnín a La Seca-Espai Brossa de Barcelona coincideix amb l’obertura de l’espai-degustació Hofmann a la seva terrassa. Avui mateix, a la sala Joan Brossa, s’estrena La meva Ismènia, vodevil d’Eugène Labiche, un dels grans clàssics del gènere, traduït per Jaume Melendres i interpretat per Lina Lambert, Jaume Pla, Mingo Ràfols, Teresa Urroz i Anna Ycobalzeta. Es tracta d’una història d’abast domèstic i quotidià —servida a la manera de sainet costumista a la moda del XIX— els protagonistes de la qual són un pare vidu i gelós dels pretendents de la seva filla, una tieta rica, una minyona entremaliada i un aspirant pretensiós a la mà de la noia. Una peça pautada com una partitura musical amb què Bonnín ret homenatge a la vida teatral d’un Paral·lel perdut.

La meva Ismènia. La Seca-Espai Brossa. Fins al 23 de juny.

E Des d’ahir, precisament a la terrassa de La Seca-Espai Brossa, edifici emblemàtic que del XIV al XIX va acollir la Reial Fàbrica de Moneda de la Corona d’Aragó, el nou projecte gastronòmic de la reconeguda restauradora Mey Hofmann ofereix la possibilitat de degustar les seves especialitats a preus competents amb vistes a les teulades de la Ribera.

Hofmann a La Seca. Dimarts, de 16 a 22.30 hores; de dimecres a diumenge, de 10 a 22.30 hores.

E Dimarts vinent, dia 28, el Teatre Lliure de Montjuïc acull el 20è aniversari de Pallassos Sense Fronteres, gran gala que repassarà la trajectòria d’una iniciativa que ha fet riure 3.547.960 persones amb 10.707 espectacles en 707 expedicions per 98 països, i que comptarà amb Tortell Poltrona, Quico Pi de la Serra amb la seva banda, Tricicle, Pepe Viyuela, Pep Callau i Lluís Rodríguez dels Pepsicolen, Lluís Pinyot i les companyies Gog i Magog, Més Tumàcat, Circ l’Ós i Mabsutim. Hora i mitja d’espectacle, records i emocions. La recaptació anirà destinada a finançar els projectes de l’organització.

20è aniversari de Pallassos Sense Fronteres. Teatre Lliure de Montjuïc. Dimarts 28, 20.30 hores.

E També al Lliure, i el mateix dia 28, però a la seu de Gràcia, Rosa Novell, acompanyada pel seu germà Queco, la soprano Maria Lluïsa Muntada i els músics Ariadna Padró i Emili Blasco, presenta Fragments de converses (epistolari Toldrà-Clausells), lectura dramatitzada que forma part del cicle Memòria Europea i que es va estrenar l’any passat coincidint amb el 50è aniversari de la mort d’Eduard Toldrà, músic, violinista, compositor i director d’orquestra, i amic íntim de Manuel Clausells, avi dels germans Novell. Clausells era secretari de l’Associació Música Da Camera, programava concerts i impulsava trobades i obres. Les cartes entre tots dos, escrites de 1926 a 1935, donen una idea del món cultural musical en què vivia Barcelona abans i durant la Segona República.

Fragments de converses (epistolari Toldrà-Clausells). Teatre Lliure de Gràcia. Dimarts 28 de maig, i 3 i 4 de juny

 

Suscríbete para seguir leyendo

Lee sin límites
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_