_
_
_
_
_

Setmana blanca a Barcelona

Les comunions ajudaran bona part del sector a remuntar la facturació

Desfile de trajes de novia de Rosa Clarà.
Desfile de trajes de novia de Rosa Clarà.

Obrirà Rosa Clará. Tancarà Pronovias. Jesús Peiró celebrarà el seu 25è aniversari. Fuentecapala, que vesteix l’home, 50 anys. Fins aquí, tot segons el guió fixat. La Barcelona Bridal Week arrenca dimarts vinent al pavelló 8 del recinte firal Gran Via. Primer la passarel·la Gaudí Núvies, i després vindrà el saló.

Després de presentar un avanç als Estats Units, i d’inaugurar la seva primera botiga a Miami, la dissenyadora catalana Rosa Clará llançarà dimarts que ve la seva col·lecció completa. I per tancar, divendres Pronovias portarà 1.800 convidats i clients al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC).

BARCELONA BRIDAL WEEK

Gran Via Fira de Barcelona
Del 30 d'abril al 5 de maig
www.moda-barcelona.com/es/

“Al saló NoviEspaña tenim ple total. No hi ha més espai per vendre. Comptem amb un 10% més d’expositors i un 50% d’internacionalització. A més, el 60% dels visitants són estrangers”, explica Ricard Flaqué, codirector d’aquesta setmana nupcial. Flaqué destaca que, novament, els russos copen el primer lloc: “A més, Madrid ha desconvocat el seu saló de núvies, i ho celebrarà al setembre amb el prêt-à-porter. A Madrid eren molt forts en vestits de festa i comunió”.

Catalunya és el principal motor exportador de vestits i complements de núvia: el 2011 va exportar per valor de 148 milions d’euros, i el 43% dels vestits nupcials que ven Espanya surten de Catalunya. No obstant això, i malgrat les bones dades, la crisi és per a tots. “La situació actual afecta directament el nombre de noces i també el seu cost econòmic. Aquesta reducció, que en el mercat nacional és més que considerable, obliga a reinventar fórmules que siguin aplicables a tots els nostres clients”, explica Jesús Díez, propietari de Jesús Peiró. Les comunions ajudaran bona part del sector a remuntar la facturació. Així ho pensa Flaqué: “La botiga de núvia, en veure que té una baixada de vendes a Espanya, ha obert un espai per a la comunió per poder facturar més". Per això, en aquesta edició de la Bridal Week també participarà el principal fabricant de vestits de comunió, Miquel Suay.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Sobre la firma

Ana Pantaleoni
Redactora jefa de EL PAÍS en Barcelona y responsable de la edición en catalán del diario. Ha escrito sobre salud, gastronomía, moda y tecnología y trabajó durante una década en el suplemento tecnológico Ciberpaís. Licenciada en Humanidades, máster de EL PAÍS, PDD en la escuela de negocios Iese y profesora de periodismo en la Pompeu Fabra.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_