_
_
_
_

Recomanem

NOVEL·LA

El retorn de Macbeth

Francesc Puigpelat

Edicions Bromera, Alzira, 2013, 350 pàgines

Com el mateix Francesc Puigpelat (Balaguer, 1959) reconeix, tan sols des d’una literatura aliena a l’obra de Shakespeare es podia assumir un projecte literari tan agosarat com la continuació d’una de les seues obres, tot i ser la de final més obert. L’operació no estava exempta de riscos, però l’autor sorteja l’exercici d’estil aportant perfils nous i rics als personatges i articulant amb intel·ligència i precisió un artefacte teatral i narratiu alhora que es vehicula amb una prosa rica, però fluida i un clima de tensió i intriga que atrapa el lector. Un llibre modèlic en molts aspectes.

El vol de l’esparver

Francesc Mompó

Voliana Edicions, Argentona, 2012, 360 pàgines

NOVEL·LA

En la seua obra de més volada i qui sap si recorregut, Francesc Mompó posa el focus en el període anterior al Decret de Nova Planta dibuixant els conflictes socials i econòmics de l’època i confeccionant una novel·la absorbent, ben trenada i d’una emotivitat a voltes desbocada. Però més enllà dels nombrosos encerts i d’algun possible desequilibri, la proposta excel·leix per un exuberant domini de l’idioma, dels recursos lèxics i retòrics, per la mestria i bellesa amb què es descriuen els usos i costums, les passions, les emocions i sensacions dels personatges.

Hi ha morts que pesen cent anys

Tomàs Llopis

3i4, València, 2013,

331 pàgines

NOVEL·LA

L’ambiciós plantejament que articula la primera novel·la per a adults de Tomàs Llopis és un recorregut per una centúria decisiva en la història del País Valencià, el segle xvii de la desfeta social, política i econòmica que marcaria el futur del país. L’autor ho fa seguint els passos de la nissaga dels Facadell de Beniarbeig i dels personatges que habiten aquell microcosmos, bandolers, llauradors o nobles. Relat articulat a través d’una prosa austera i funcional i una encertada alternança de veus i registres: un narrador omniscient i les memòries del personatge de Roc Forcadell.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_