_
_
_
_
CRÍTICA / HIP-HOP
Opinión
Texto en el que el autor aboga por ideas y saca conclusiones basadas en su interpretación de hechos y datos

Hip-hop per a tots

El ball visceral de Brodas Bros arrossega el públic de qualsevol edat

Un espectacle ideal per a tots els públics (i un bon regal de Nadal) és el que ofereix la companyia catalana de dansa i cultura urbana Brodas Bros, que desembarca al Mercat de les Flors del 20 de desembre al 6 de gener amb seu últim espectacle, Concierto Concepto. L’espectacle es va presentar el passat festival Grec a l’amfiteatre de Montjuïc, on tot el públic, format per persones de totes les edats, va acabar ballant per les grades contagiat per l’alegria i dinamisme que emana de la companyia, fundada pels germans Pol i Lluc Frutos, a la qual es van sumar Clara i Berta Pons, que es van convertir en la part femenina del hip-hop del grup.

L’anterior treball d’aquesta companyia titulat Brodas Bros, va ser vist per més de 25.000 persones al Teatre Victòria de Barcelona. El secret d’aquesta jove formació és el conjunt d’acrobàcies impossibles, la música en directe i virtual i el ball trepidant, que se suma a una gran dosi d’energia i humor. El hip-hop i la dansa contemporània s’entrellacen en un ball visceral i actual que arrossega el cos de l’espectador, tant li fa de quina edat, a deixar-se portar pel seu ritme vibrant. A Concierto Concepto utilitzen un ampli ventall de músiques, com el funk dels anys setanta, el dubstep, un gènere de música electrònica, o el soul. L’espectacle es converteix en un concert de ballarins en què dos germans i dues germanes al costat de dos boys (breakers) es lliuren a un ball que destil·la il·lusió i vitalitat.

Els instruments de l’espectacle són diversos: bateria, cajón flamenc, flauta travessera, saxo... però també hi ha instruments no tan convencionals com la EWI (una espècie de flauta electrònica), el vocoder (veus robotitzades), l’octopad (disparador de sons) o fins i tot grans bidons d’aigua.

Paral·lelament a l’espectacle, els Brodas Bros han programat tallers, jams i la celebració de la tercera edició del BCN Top Styles, un campionat de dansa de cultura urbana i hip-hop amb workshops. El campionat està obert a tots els públics i comptarà amb la participació de artistes internacionals com Thony Maskot, Yugson Hawks, Richard Pop, Iak Films o Funky Ricky, entre d’altres. El dissabte 22 de desembre, després de la funció, el públic assistent al campionat i l’espectacle podrà gaudir de les peces guanyadores. Un altre al·licient d’aquest espectacle és el seu preu, de 6 a 12 euros.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_