_
_
_
_
_

Recomanem

NOVEL·LA

Camins de dulcamara

Andreu Sevilla

Autoedició, 2012, 267 pàgines

Al cap de dos anys de l’aparició de l’esplèndid La penombra de la coloma (2010), Premi de la Crítica, Andreu Sevilla canvia de registre amb la història de la fugida d’uns xiquets que sembla una narració iniciàtica, però que la prosa concentrada de l’autor, l’estrany clima que genera i un desplegament lèxic exuberant, líric i argumental, converteixen la novel·la en una lectura densa, enriquidora i, per moments, fascinant. Un llibre que mereix ser editat en una bona editorial amb el procés aparellat de poda i depuració (tampoc no excessiu) que el farien més redó encara.

Demà serà una cançó.

Diversos autors

AVL, València, 2012

DISC

Entre les iniciatives mampreses per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) amb motiu de la declaració de Vicent Andrés Estellés com a “escriptor de l’any”, hi ha l’encert poc discutible d’haver reparat en el poderosíssim influx del poeta de Burjassot en músics de diferents èpoques. Amb selecció del musicòleg Josep Vicent Frechina, es recullen en un disc una vintena de les adaptacions musicals dels versos d’Estellés, de l’imprescindible Ovidi Montllor a adaptacions curioses com les de Remigi Palmero o Soul Atac, de la joia absoluta a la curiositat. Cal descobrir-lo.

Ulls, budells, cor

Elies Barberà

Lapislàtzuli, Barcelona, 2012, 87 pàgines

LlIBRE DISC / POESIA

El poeta i actor Elies Barberà (Xàtiva, 1970) ofereix una doble recuperació i repàs de la seua considerable i considerada trajectòria poètica: d’una banda, arreplega en un volum 43 dels seus millors poemes (incloent-hi algun d’inèdit) i, d’una altra, captura en una gravació, amb arranjaments musicals i climàtics adients, el vessant més oral de la seua escriptura, embrió d’un futur espectacle. Tot i que destaca en el llibre-disc l’operació audiovisual, per la novetat que implica, ambdós formats serveixen per a descobrir o completar la visió d’un dels poetes actuals més rellevants.

 

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_