_
_
_
_
_
AGENDA

Videojocs, la indústria grisa

Gamelab obre avui les portes a Fira de Barcelona: s’hi esperen 20.000 visitants

El pare de "Final Fantasy" Sakaguchi, serà a la fira.
El pare de "Final Fantasy" Sakaguchi, serà a la fira.

La saga de rol japonès Final Fantasy (Square Enix) ja té 14 entregues, però la xifra es multiplica si hi afegim segones parts, sagues paral·leles, versions exclusives per a videoconsoles portàtils, pel·lícules o fins i tot llibres. A mitjans del 2011 la saga va superar els 100 milions de jocs venuts a tot el món i el desembre vinent farà 25 anys que es va publicar el primer títol, amb el qual Hironobu Sakaguchi, el creador, va canviar per sempre el món dels videojocs.

VIII FIRA DEL VIDEOJOC I
L'OCI INTERACTIU, GAMELAB
Fira de Barcelona
Fins a l'1 de juliol

Malgrat desvincular-se de Final Fantasy el 2004, Sakaguchi s’ha convertit en un mestre d’explicar històries mitjançant els videojocs i és un gurú per als aficionats. Per aquest motiu rebrà el Premi Llegenda 2012 a la vuitena Fira Internacional del Videojoc i l’Oci Interactiu, coneguda com a Gamelab Barcelona, que avui obre les portes als visitants fins diumenge vinent.

Sakaguchi és només un dels grans noms que participen en la fira, a la qual també assistirà Kazunori Yamauchi, que també rebrà un premi per crear la franquícia de conducció hiperrealista Gran Turismo. Una mostra de com “el videojoc no és una joguina vinguda a més”, segons explica Iván Fernández Lobo, director de Gamelab. “A Espanya, el consum de videojocs és molt alt però la qualitat i creativitat de les productores també, per això crec que hi ha moltes possibilitats per la indústria grisa”, tal com es refereix al mercat dels videojocs.

A l’exposició, els visitants podran provar algunes de les novetats del sector que fa tres setmanes es van presentar a l’E3, la gran convenció de la indústria del videojoc a Los Angeles, o conèixer de primera mà les propostes per a mòbils i consoles portàtils. S’estima que hi assistiran unes 20.000 persones, però sobretot s’espera “trencar els tòpics d’infantilisme i falta d’emprenedoria”, afirma el director.

És per això que, paral·lelament a l’Expo, la programació inclou més propostes. El Gamelab Hub pretén connectar creatius, desenvolupadors i empreses d’arreu del món, mentre que la Gamelab Academy va destinada als més joves a fi de guiar-los en un sector professional que han vist des del seu naixement. “Hem interioritzat el llenguatge dels videojocs i hem crescut amb ell, per això es una gran oportunitat de negoci”, destaca Lobo.

Lo que más afecta es lo que sucede más cerca. Para no perderte nada, suscríbete.
Suscríbete

Yamauchi i Sakaguchi participaran també en el cicle de conferències, que contindrà també sessions de workshop i lliçons sobre promoció. Però, al cartell, s’hi sumen més responsables de títols reconeguts com ara Alexander Seropian, creador de la saga Halo, o Al Lowe, un dels pioners de la indústria, que va començar a programar als anys 80 i que és responsable d’un dels jocs més còmics, Leisure Suit Larry.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_