_
_
_
_
AGENDA

Gospel, el gust per l'energia vocal

ELS GRANS DEL GOSPEL

Del 22 d'octubre

al 22 de desembre

Potser no sigui Nova Orleans o una església presbiteriana de Harlem, però a partir de dissabte Catalunya (i Andorra) serà un punt importantíssim del gospel. I és que comença la tretzena edició del festival Els Grans del Gospel que arribarà a deu poblacions catalanes i dues d'andorranes des d'aquest dissabte fins als voltants de Nadal. Segons l'organització de l'esdeveniment, "cada vegada hi ha més professionalitat a casa nostra en matèria de gospel" i, a més, "cada vegada hi ha més músics estrangers que acaben arrelant al nostre país".

Un exemple d'això són els Goliards, liderats per Òscar Alberdi, que disposen de dos músics catalans, un saxofonista francés, una cantant irlandesa i dos membres del conegut grup Playing for Change: l'angoleny Hugo i l'holandès Clarence Bekker. Tot i que pugui semblar de petit format la banda catalana sona amb potència i amb alegria. De fet, els Goliards seran al Pòrtic Festival, que se celebra dissabte a la barcelonina Luz de Gas, juntament amb els anglesos Bethel Gospel Choir, els nigerians African Gospel Choir i els francesos One Heart Gospel. El mateix dissabte al migdia hi ha una actuació del Taller de Gospel amb el gran mestre camerunès Emmanuelle Djob a l'església de Sant Ferran. No us ho podeu perdre, ja sigui pel domini musical de Djob com per l'energia que hi haurà.

Els Grans del Gospel és un festiva potent que enguany porta The Golden Gate Quartet

Un Taller de Gospel? La història de Goliards i d'aquest estil musical associat a l'espiritualitat afroamericana va molt lligada al Taller de Gospel que va néixer a Barcelona el 1997 com a resultat de la unió entre un grup d'aficionats a la música de New Orleans i tota la tradició musical afroamericana en general. En un principi es tractava de donar a conèixer i popularitzar el gospel, però posteriorment, aquest objectiu es va veure ampliat amb altres disciplines relacionades amb aquesta rica cultura producte de la fusió de les cultures africana i europea en un territori estrany a ambdues cultures, Amèrica.

Al mateix temps, el Taller de Gospel també pretén ser un punt de trobada per a tots els amants del gospel i la cultura afroamericana per tal de portar a terme activitats que ajudin a difondre aquest tipus de música.

Entre la llista de concerts d'aquest festival que s'estén com una taca d'oli per tot el país destaca el que faran el 16 de desembre a l'Auditori els mítics The Golden Gate Quartet, padrins del gènere. També cal parar atenció a l'actuació de la banda de Nova Orleans Joyful Gospel a Escaldes el 9 de desembre o la contenció emocionada de la Chicago Mass Choir al Teatre-Auditori de Sant Cugat el 15 de desembre. Tot plegat, un luxe.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_