_
_
_
_
_
AGENDA

L'Ovni s'enfronta a la 'desrealitat'

FESTIVAL OVNI 2011

CCCB

Del 22 al 27 de febrer

Entrada lliure

El qüestionament de la realitat i la prudència davant la ubiqüitat inexorable de la globalització seran l'eix vertebrador de la 13ª edició del festival de projectes audiovisuals Ovni (Observatori de Vídeo No Identificat), que tindrà lloc al CCCB del 22 al 27 de febrer. El centre cultural es torna a convertir, d'aquesta manera, en focus de promoció cultural en la vessant més crítica i compromesa.

Les projeccions dels reportatges tindran lloc, de forma simultània, a l'Auditori i al Hall del CCCB. Així mateix, els assistents disposaran de setze ordinadors de consulta en els quals es reproduirà la totalitat dels 1.500 documents audiovisuals de què disposa el fons. Segons Toni Serra, coordinador i programador d'Ovni, la societat està "acotada per una realitat que ens limita, ens estreny i ens oprimeix i l'objectiu de la mostra és donar eines per observar amb detall aquesta realitat construïda".

El festival projectarà documentals amb una visió compromesa i crítica de la realitat

L'edició d'enguany oferirà una gran varietat de material que aproparà als espectadors un ampli ventall de realitats: des de l'Itàlia de Berlusconi al conflicte entre Israel i Palestina, passant per l'hiperconsumisme de Dubai o la guerra d'Afganistan. El diumenge 27 vinent, a les 20.20 h, es projectarà el documental Goldfarmers, una peça que pretén oferir al públic les vivències dins d'un taller clandestí a la Xina: els treballadors estan obligats a jugar dotze hores diàries al videojoc on-line Warcraft per obtenir béns virtuals que després són intercanviats per diners en el món real.

També hi destaquen, entre d'altres, el reportatge Videocracy (dijous 24, a les 19.20 h), d'Erik Gandini, on es posa de manifest l'hegemonia de Silvio Berlusconi sobre els mitjans de comunicació italians i en el qual s'estableixen paral·lelismes entre la vida d'Il Cavaliere i la programació dels seus canals de televisió.

Els filòsofs Pablo Beneito, Hakim Bey, Santiago López Petit i John Zerzan seran els protagonistes d'una sèrie d'entrevistes que seran projectades el diumenge 27. Tal com afirma Joan Leandre, coordinador de l'esdeveniment, en aquesta edició de l'Ovni "es pretén reflexionar sobre la desrealitat i sobre les realitats d'altres cultures diferents a la nostra per incidir en la recerca, la investigació i l'oferiment d'una perspectiva diferent del món que ens envolta".

En un món on l'omnipresència de la imatge audiovisual, la realitat virtual i els tractaments digitals distorsionen la percepció objectiva de l'existència, aquesta mostra ofereix als espectadors, en paraules de Leandre, "un espai públic de diàleg i una parcel.la de debat". Ovni oferirà una mostra de 60 documentals dels 150 que s'han incorporat aquest any als Arxius de l'Observatori.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_