_
_
_
_
_
AGENDA

Juan Perro ve de Nova Orleans

JUAN PERRO

Palau de la Música

Dijous 3 de febrer, 21 hores

A Espanya la música és un art amb una consideració molt propera a la prostitució, per això té menys subvencions que el cinema, i això que és l'art per excel.lència". Aquest és un dels diagnòstics que va regalar Santiago Auserón durant la presentació del concert que farà avui sota el pseudònim de Juan Perro, al Palau de la Música. L'actuació serveix per presentar nou disc, Río Negro (La Huella Sonora), un àlbum amb fortes influències de la música de Nova Orleans. L'exintegrant de Ràdio Futura farà conèixer les seves dotze últimes cançons a Barcelona, a l'inici de la gira promocional.

La relació d'Auserón amb el seu alter ego Juan Perro va néixer per "abandonar" la seva "faceta d'estrella pop" i buscar les possibilitats que ofereix "encara el gènere de la cançó". L'intèrpret aragonès ha passat del soul hispà (per evitar l'etiqueta de rock llatí), basat en la polifonia cubana, a capbussar-se en totes les aigües que ofereix la música de Nova Orleans, la seva nova musa.

Aquest és el segon disc d'Auserón sota aquest nom després de nou anys de silenci. Per què tant de temps d'espera? Segons el popular cantant, després de la gira del 2002, va tenir la sensació que el projecte que intentava dur a terme "necessitava cada vegada més explicacions", per això va decidir que Juan Perro "fes una migdiada en espera que fossin les cançons les que decidissin sortir al carrer com a adolescents en zel".

El nou àlbum ja ha estat "rodat" en directe per guanyar frescor i inspiració abans de registrar-se en un estudi. La descàrrega del nou single Río Negro és gratuïta, una decisió presa per "fer saber que el treball ja és aquí", va explicar l'artista saragossà. Sobre el futur de Juan Perro, "queda pendent la baralla perquè puguem arribar a més públic sense baixar el llistó artístic", va admetre l'intèrpret aragonès. L'exintegrant de Ràdio Futura va apuntar que té ganes de directe i que "encara" es veu amb energia.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_