Selecciona Edición
Entra en EL PAÍS
Conéctate ¿No estás registrado? Crea tu cuenta Suscríbete
Selecciona Edición
Tamaño letra
AGENDA

Novetats

Una història avorrida, Van Gogh, suïcidat per la societat, Cartes de condemnats a mort pel franquisme, Les aventures de Tom Sawyer

UNA HISTÒRIA AVORRIDA

Anton Txékhov

Minúscula

113 pàgines. 12 euros

Nikolai Stepànovitx, savi entre savis, veu propera la mort i en fer inventari s'adona que la buidor ha estat total; qualsevol cosa es desfà com un sucre: la família, la fama... Brutal conte, potser el millor (Thomas Mann dixit) amb El pavelló número 6 i La dama del gosset, d'un mestre del gènere. O sigui que...

VAN GOGH, SUÏCIDAT

PER LA SOCIETAT

Antonin Artaud

Angle

84 pàgines. 11 euros

Emprenyat per les acusacions d'esquizofrènic "de tipus degeneratiu" que es feien a Van Gogh (i on ell es veia molt identificat), Artaud va fer aquest assaig sobre la creació artística i la bogeria. Per saber més del Van Gogh íntim, ha sortit ara una breu selecció de les famoses Cartes a Theo (Edicions 3 i 4; 322 pàgines. 14,50 euros).

CARTES DE CONDEMNATS

A MORT PEL FRANQUISME

Alba Díaz i Helena Ledesma

Cossetània

182 pàgines. 13,50 euros

"Estimat Kim, la nova és escueta [sic]: condemnat a mort". Així comença la darrera carta de Salvador Puig Antich abans de ser executat pel franquisme. És una de les recollides en idèntiques circumstàncies de 24 catalans com Carrasco i Formiguera, Carles Rahola i Lluís Companys. Vida, detenció, execució i la carta és la tràgica estructura del volum.

LES AVENTURES DE TOM SAWYER

Mark Twain

Bambú

240 pàgines. 16 euros

Tapes dures, il.lustracions i un ric quadern documental sobre l'autor, l'obra i el seu context singularitzen la col.lecció Lletres Majúscules, que ara ofereix Twain, que va néixer quan apareixia el cometa Halley el 1835 i que va dir que moriria quan tornés. L'estel ho va fer el 20 d'abril de 1910. Ell va finir l'endemà (del quadernet).

* Este artículo apareció en la edición impresa del Jueves, 25 de noviembre de 2010