_
_
_
_
AGENDA

Festival Cruïlla per partida doble

Dos dies al Fòrum amb Ben Harper, Albert Pla, Muchachito i La Kinky Beat

FESTIVAL CRUÍLLA DE

CULTURES 2010

Parc del Fòrum. 16 i 17 de juliol,

a partir de les 17 hores

Nascut a Mataró l'any 2005, i amb edició a Barcelona des de l'any 2008, el Festival Cruïlla de Cultures emprèn aquest any una edició fonamental. Decidit a convertir-se en una inevitable cita estival, disposat a cobrir el forat existent a Barcelona pel que fa a festivals orientats a la música de fusió i ètnica, el Cruïlla creix aquest any i passa a convertir-se en un festival de dues jornades. A més a més, el cartell de l'edició 2010 presenta un nivell força elevat ja que aplega, a les instal.lacions del Fòrum, artistes com Ben Harper, Macaco, Muchachito Bombo Infierno, Albert Pla, Roger Mas, Wailers, Alpha Blondy, Eli Paperboy Reed, Rap'Susklei, Pinker Tones i Love Of Lesbian, entre d'altres.

En conjunt, un cartell que als tres escenaris disposats al recinte ofereix un ventall musical que s'obre des del reggae a l'afrobeat —indispensable l'actuació de Femi Kuti, el fill del gran Fela Kuti—, passant pel pop independent, el hip-hop, la música de fusió i de barri, el flamenc-pop canalla i la música de ball. Cal destacar l'obertura del cartell a registres estilístics cada vegada més amplis i ambiciosos així com la presència de Ben Harper, aquest cop amb banda nova i presentant el seu darrer treball White lies for dark times.

Entre la presència local, s'ha de citar Muchachito Bombo Infierno, un artista amb disc nou —Idas y vueltas— però que troba la mida de la seva música, la seva potència i la seva capacitat de comunicar quan és a sobre d'un escenari. Ja ho va demostrar a l'exitosa presentació del seu disc a Razzmatazz, i ara, en un festival a l'aire lliure és d'imaginar que tot anirà fins i tot millor. També ressalta Macaco, un dels grups de la temporada amb la seva fusió, menys de carrer i una mica més orientada cap al gran públic, que ha respost de manera satisfactòria al seu darrer treball, Puerto Presente.

Cal tenir present que el Cruïlla incorpora, amb un cert risc, les figures de Maria Coma i Maria Rodés, dues de les noves veus femenines dins l'àmbit del pop en català, així com Pony Bravo, un dels grups independents de la temporada. En aquesta llarga llista d'artistes els que es troben al seu "ecosistema" són les bandes de fusió i rumba com Los Barrankillos, Dúmbala Canalla, Marujita, La Kinky Beat, D'Callaos i el grup de disc-jòqueis Balkatalan Experience.

Els preus, com sempre, amb intenció popular: l'abonament per als dos dies costa 68 euros, mentre que les entrades de jornada surten per 37 euros.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_