_
_
_
_
_
AGENDA

Els Tallers Oberts es fan grans

TALLERS OBERTS

28, 29 i 30 de maig i 4, 5 i 6 de juny

1o.30 a 14 hores - 15.30 a 20 hores

Gratuït. www.tallersoberts.net

Als Tallers Oberts hi ha art viu, que es toca, que s'explica i que s'entén. També, el diàleg entre els artistes i el públic pot acabar modificant l'obra d'art, una cosa molt diferent del concepte vuicentista d'un museu", va explicar Magda Polo, presidenta d'Artistes i Artesans del FAD, durant la presentació de la 17a edició d'aquesta iniciativa que durant dos caps de setmana permetrà visitar els tallers on els artistes creen les seves obres. Una proposta que aquest any creix des de Ciutat Vella i s'estén per Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi sumant 152 tallers i 400 artistes.

Als artistes de Ciutat Vella s'hi sumen els de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi

El logotip de l'edició d'enguany, una clau, simbolitza, segons Polo "la possibilitat de conèixer el secret dels artistes i com s'enfronten amb la matèria". Durant sis dies, escultors, gravadors, joiers, pintors, ceramistes i fotògrafs deixaran al descobert com creen en el seu entorn.

Amb l'obertura de portes, els responsables han programat activitats paral.leles com ara tallers i una gimcana, visites guiades i diverses exposicions col.lectives, com Síntesi, que a la seu del FAD reunirà una selecció d'obres dels artistes i de dos convidats, el dissenyador gràfic Peret i la fotògrafa Maria Espeus, "dues persones molt vinculades al barri de Ciutat Vella", va destacar Polo.

Una altra novetat d'aquesta és "el racó del col.leccionisme alternatiu", on es podran adquirir obres originals que no poden superar els 100 euros.

Per a l'edició del 2011, la de la majoria d'edat, Polo va anunciar que hi haurà un intercanvi de tallerista amb París i la incorporació de dos districtes més: Sant Martí i el Poble Sec, "en un procés que ha d'acabar amb l'obertura de tots els tallers de la ciutat. Potser ben aviat, Tallers Oberts serà un reclam per al turisme cultural", va acabar Polo. L'any passat, 30.000 persones van passar per algun dels tallers; a l'edició d'aquest any, se n'esperen 90.000.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_