Recomanem...
Swab, Mark Lanegan, Quaderns Crema, Fito Páez, Red Rocket
ART Swab
Diuen que una fira d'art no és el millor lloc per veure art, però tampoc és ben bé així. A les fires es pren el pols del mercat i, també, a les darreres propostes artístiques. Això és el que pretèn Swab, que celebra la seva tercera edició amb 32 galeries, la majoria estrangeres, que aposten per l'art més emergent fet en tot tipus de suport. (Fira Swab, del 13 al 16 de maig. Pavelló italià de Fira de Barcelona).
ROCK Mark Lanegan
De Seattle, amb veu greu i profunda i històries fosques i commovedores. És Mark Lanegan, nom que es troba rere el de grups com Screaming Trees o, més recentment, com a veu de Soulsavers, amb qui ha visitat Barcelona alguna vegada. Aquest cop ve en format duo (dues guitarres) amb les seves cançons denses i un punt rebuscades per mirar de cara un món on no sempre hi ha sol. (Bikini. Dia 18, 20.30 hores. 20-24 euros).
LLIBRES Quaderns Crema
Qui pot presumir d'una agenda que li recorda cita amb Ferran Torrent i, hores més tard, amb Quim Monzó i dos dies després, amb J.V. Foix? I de rebre un targetó del Nobel Kertesz? I saber que les ratlletes que fixen títols i autors a les portades vénen de Bodoni? Són perles de la petita però pensadíssima mostra sobre els 30 anys de l'editorial Quaderns Crema que fins al 23 de juny es pot visitar a la biblioteca Jaume Fuster de Barcelona. Al pot (o editorial) petit (independent)...
POP Fito Páez
Un viatge per ciutats de l'Argentina i del Brasil, això ha estat la gravació del darrer disc de Fito Páez. Córdoba, Salvador de Bahia i Buenos Aires són els llocs on ha nascut Confiá, el disc que l'astre argentí presenta a L'Auditori amb la seva banda. Estrella incontestable del panorama del rock a Sud-amèrica i Espanya, Páez no deixa indiferent a ningú: la seva exuberant musicalitat pot atabalar, avorrir o seduir. (L'Auditori. Dia 18, 21 hores. 30 euros).
BAR Red Rocket
Només entrar es reconeixen els acords de Wild World, però en comptes de la veu dolça de Cat Stevens se sent una veu trencada, i un baix nerviós i desconegut multiplica les notes del tema original. Sona Mr. Big i som al Red Rocket, un bar obert fa un any al Barri Gòtic de Barcelona que en pocs mesos ha conquistat els rockers de la ciutat. "En Billy Sheedan [el baixista de Mr. Big] és el culpable de la meva passió pel baix", explica en Tony Nervio Roto, propietari d'un dels pocs espais on es pot escoltar The Clash, AC/DC, Ramones o Blondie compartint una copa. I "aquests, és clar", exclama el Tony assenyalant-se la samarreta que llueix dels The Who. El bar recorda una mica els que es troben al barri madrileny de Malasaña, on la llum és tènue per dissimular els rostres embriagats per la música i la cervesa. Al Red Rocket també hi ha concerts acústics cada dimecres amb bandes locals. Els organitza la Bel Escudero, sòcia del Toni. "No podem fer molt soroll", explica el Tony, que quan no és al darrere de la barra està assajant ?i fent soroll? amb el grup, Chaqueteros. Còdols, 21. Barcelona
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.