_
_
_
_
LLIBRES

El gran setge

El asedio. Javier Pérez-Reverte.

Alfaguara. 727 pàgines. 22,50 euros.

Al Cadis de 1811-1812, assetjat pels francesos i convertit en el gran baluard de la independència, els obusos napoleònics, l'allau de refugiats i la reunió de les corts constituents, per no citar els episodis bèl.lics en terra i mar, emmarquen l'acció d'un sinistre i brutal assassí en sèrie de jovenetes destre a l'hora de fer anar el fuet per despellar.

Un policia avesat i cínic s'entossudirà a pescar-lo en una ciutat transformada per la seva mirada en un tauler d'escacs de caselles mortíferes. Pérez-Reverte arma un relat magistral, obscur i absorvent en què dóna curs a tot el seu talent i a la suma de les seves obsessions. Novel.la inclassificable, ja que té alguna cosa d'històrica, negra, costumista, romàntica, d'aventures, bèl.lica, marinera, científica i filosòfica (i tot això no esgota la descripció), El Asedio s'estructura com una sèrie de trames paral.leles centrades en diferents personatges, inoblidables tots: l'aspre investigador i el seu vell amic escaquista, un guerriller tan pobre com honest i coratjós, un misantrop i perillós taxidermista-espia, un corsari valent, una bella armadora propietària d'una firma de comerç marítim, un brillant enginyer militar francès encarregat d'optimitzar l'artilleria atacant i, és clar, l'assassí, que pot ser o no un d'ells.

Plena d'emoció i esplèndidament documentada, la novel.la té un to cru gairebé existencial i arrossega el lector al temps pels carrers de Cadis i les tortuositats complexes del cor humà.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_