_
_
_
_
_
LLIBRES

El gran setge

El asedio. Javier Pérez-Reverte.

Alfaguara. 727 pàgines. 22,50 euros.

Al Cadis de 1811-1812, assetjat pels francesos i convertit en el gran baluard de la independència, els obusos napoleònics, l'allau de refugiats i la reunió de les corts constituents, per no citar els episodis bèl.lics en terra i mar, emmarquen l'acció d'un sinistre i brutal assassí en sèrie de jovenetes destre a l'hora de fer anar el fuet per despellar.

Un policia avesat i cínic s'entossudirà a pescar-lo en una ciutat transformada per la seva mirada en un tauler d'escacs de caselles mortíferes. Pérez-Reverte arma un relat magistral, obscur i absorvent en què dóna curs a tot el seu talent i a la suma de les seves obsessions. Novel.la inclassificable, ja que té alguna cosa d'històrica, negra, costumista, romàntica, d'aventures, bèl.lica, marinera, científica i filosòfica (i tot això no esgota la descripció), El Asedio s'estructura com una sèrie de trames paral.leles centrades en diferents personatges, inoblidables tots: l'aspre investigador i el seu vell amic escaquista, un guerriller tan pobre com honest i coratjós, un misantrop i perillós taxidermista-espia, un corsari valent, una bella armadora propietària d'una firma de comerç marítim, un brillant enginyer militar francès encarregat d'optimitzar l'artilleria atacant i, és clar, l'assassí, que pot ser o no un d'ells.

Plena d'emoció i esplèndidament documentada, la novel.la té un to cru gairebé existencial i arrossega el lector al temps pels carrers de Cadis i les tortuositats complexes del cor humà.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_