_
_
_
_

AGENDA

Teatre, Exposicións, Llibres, Concerts

TEATRE

'La dona justa'

Una mateixa història d'amor explicada des de tres punts de vista és el punt de partida de l'adaptació teatral de la novel·la homònima de Sandor Marai que fa Eduardo Mendoza. L'obra, emmarcada a la barbàrie d'una Europa de post-guerra, es veurà a Barcelona al Teatre Borràs a partir del 21 d'abril. (Centre d'Arts Escèniques de Reus. Fins al 27 de març. 21.00 hores. Entre 12 i 20 euros).

'Berlín'

El Berlín degenerat dels anys trenta arriba a Barcelona de la mà d'Ester Formosa i Miquel Górriz en un homenatge a L'Òpera de tres rals, de Bertolt Brench amb acompanyament d'un trio de jazz. (Círcol Maldà. Fins al 4 d'abril. 22.30 hores. 15 euros).

'La música'

Una parella queda una nit d'estiu a l'habitació d'un hotel per ultimar els tràmits del seu divorci. Tot són silencis. Mirades. Gestos. Frases inacabades. L'obra, de la dramaturga francesa Marguerite Duras, va ser escrita originalment per a la televisió britànica el 1965. Ara aquella mateixa habitació d'hotel arriba a dos escenaris barcelonins, la Sala Muntaner i la Círcol Maldà (Sala Muntaner. Fins al 25 d'abril. 21 i 18.30 hores, segons els dies. Entre 15 i 18 euros. Círcol Maldà. Fins al 4 d'abril. 20.30 i 18 hores segons el dia. Entre 15 i 20 euros).

'La maleta de l''Agustí'

Farrés Brothers i cia construeixen una ficció a les golfes d'una casa de la ciutat francesa de Carcassona, on es guarda la maleta d'un fotògraf valencià que desperta la curiositat del nen de la casa. Una ficció, però, que s'entrellaça amb fragments de la vida del fotoperiodista Agustí Centelles. (Teatre de l'Aurora. Igualada. Fins al 28 de març. 22 i 19 hores, segons el dia. 5 euros).

EXPOSICIONS

'Somnis de ficció'

El vestit de la Marilyn Monroe, la màscara de Terminator, el frac de Grouxo Marx o el guant de boxa del film Rocky són alguns dels objectes que recorren la història de Hollywood a l'exposició que presenta el Festival Internacional de Cinema. (Palau Firal i de Congressos de Tarragona. Arquitecte Rovira, 2. Fins al 2 de maig).

'Secretos de profesión'

Per apropar al públic la personalitat i l'obra dels creadors arrenca un cicle de trobades que obre Fernando Bellver, premi nacional d'Art Gràfic 2008, artista que mostra el seu treball en una exposició. (Círculo de Arte. Carrer Princesa, 52. Barcelona. Dijous, 25, a les 20 hores. Exposició fins al 10 d'abril).

LLIBRES

Arcadi Oliveres

Quins són els veritables culpables de l'actual crisi econòmica. L'economista, líder de moviments alternatius i president de Jústicia i Pau i de la Fundació Unipau explica què ha passat amb la crisi, denuncia els responsables i proposa solucions en el nou assaig Aturem la crisi (Angle). (Llibreria Bertrand, Rambla de Catalunya, 37. 31 de març, a les 19.30 hores).

Gemma Lienas

Una biòloga i la caixera d'un supermercat. Dues dones diferents, però unides per la por de la infidelitat. Aquesta és la trama d'Una nit, un somni, que ara es reedita en butxaca. (Llibreria Pròleg. Carrer Sant Pere Més Alt, 46. Barcelona. Avui, 19.30 hores).

ALTRES

Dia Mundial del Teatre

La lectura per part de Lloll Bertran del manifest escrit aquest any per l'actriu britànica Judi Dench, i la que Mario Gas farà del manifest de l'Associació d'Actors i Directors del Catalunya donarà el matí del dissabte el tret de sortida a la celebració del dia Mundial del Teatre a Barcelona. Hi haurà una lectura dramatitzada d'un fragment de l'obra Ricard II, que dirigeix Carmen Portacelli i a la tarda una cercavila popular per la Rambla amb el grup teatral El Sidral, la Dixieland Rinho Dixie Band i els alumnes de les escoles catalanes de Teatre. (Dia 27. Al matí, als Jardins de William Shakespeare, a les 12 hores. A la tarda, a la Rambla, entre les 17 i les 18 hores).

Concerts

Dijous 25

La Brigada. El grup català de pop presenta les noves cançons del seu repertori, recollides al disc Les paraules justes. (Heliogàbal, 22 hores. 5 euros).

Charlie Haden El millor contrabaixista actual presenta un dels quartets més sòlids del jazz contemporani. (Festival Jazz Terrassa, 22 hores, 35 euros).

Divendres 26

Rafa Pons. Reaparició de l'artista abans d'iniciar gira per l'Argentina. Presenta el disc Insisto. (Bikini. Barcelona. 21 hores. 12 euros).

Second. Rock nacional amb potència i tirada que presenten el disc Fracciones de un segundo (Apolo. Barcelona. 21 hores. 12 euros).

Tradicionarius. El festival de música tradional tanca portes amb un espectacle de jota cantada, una de les formes d'expressió més antigues a Catalunya. (Centre Artesà Tradicionàrius. Barcelona. 22 hores. 6 euros).

Dissabte 27

Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya. José Ramón Encinar dirigeix el concert que clou el festival de música contemporània Nous Sons que inclou l'estrena d'Hèlix, de Montserrat Torres, i obres de Stravinski, Dutilleux i Magnus Lindberg. (L'Auditori. Barcelona. Sala Pau Casals. Dia 27, 19 hores, i dia 28, 11 hores. 25 euros).

Gentle Music Men. Sons independents des de Vilanova i la Geltrú. Presenten el disc Cuentos modernos. (Apolo. Barcelona. 22 hores. 10 euros).

Pereza. Pop-rock amb imatge de barri però amb so convencional i confortable. (Teatre Auditori de Sant Cugat, 22 hores. 38 euros).

Diumenge 28

Batecs d'esperança. Festival benèfic a favor d'Haití amb l'actuació d'artistes catalans com Manu Guix, Lax'N'Busto i Lucrecia. (Luz de Gas. Barcelona. 19 hores).

Woody Allen. El cineasta disfressat de clarinetista explora una vegada més els camins del jazz més tradicional. (Palau de la Música, 21 hores. Entre 18 i 98 euros).

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_