_
_
_
_
CRÍTIQUES

Viatje musical per tres continents

Maria de Medeiros presenta a Barcelona el seu disc "Penínsulas & Continentes"

MARIA DE MEDEIROS.

Penínsulas & Continentes.

Festival Barnasants. L'Auditori.

Per algú que ha nascut a Portugal, ha passat la infantesa a Àustria, ha estudiat a França, s'ha casat amb un català i ha treballat per a tot el món, el bagatge i les influències culturals arreplegades sumen. L'actriu i directora de cinema Maria de Medeiros (Lisboa, 1965) ha volgut posar-ne algunes en el seu segon disc, Penínsulas & Continentes, un viatge musical per les influències mútues de les penínsules Ibèrica i Itàlia i els continents Africà i Americà sorgit de la gira que va fer per presentar el seu disc debut en el món de la música, A little more blues (2007). Demà interpreta el temes del nou àlbum a L'Auditori de Barcelona en un concert que forma part del festival Barnasts.

Feliç en la seva faceta de cantant —"la música és un moment de trobada i de festa, que al cinema es perd en part per la quantitat de diners que hi ha en joc", diu—, Medeiros no únicament ha volgut recórrer en el aquest nou treball musical el trànsit de poemes, melodies, sentiments, ritmes i nostàlgies entre les penínsules continents, sinó també explorar "amb swing", diu, altres llengües, a més del portuguès i el castellà, que es parlen a la península Ibèrica.

I canta amb català, castellà, portuguès, italià, anglès i quimbundo, la llengua banta més parlada a Angola. Canta en versions jazzístiques temes de Raimon (Així com cell qui es veu prop de la mort, sobre un poema d'Ausiàs March), Toti Soler (Epigrama), El Último de la Fila (A Jazmín), Víctor Jara (Te recuerdo Amanda), Nino Rota, José Afonso, Sérgio Godinho Amélie Muge, Lenine i Waldemar Bastos. "Abans de gravar-los, els temes del disc els varem fer en directe: Entre el músics músics que m'acompany i jo vam fer els arranjaments. Tot es va construir amb situacions teatrals", explica i posa d' exemple Speak Softly Love, que Nino Rota va escriure per la pel.lícula de Francis Ford Coppola El padrino: "Els vaig demanar que volia sentir aquella atmosfera del cuiro dels sofàs, de la fusta bona dels mobles, del fum del purs i la roba bona dels vestits dels gàngsters". I és que Maria de Medeiros és una cantant actriu. "Més que cantar, el que jo faig sobre l'escenari és interpretar les cançons", senyala.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_