_
_
_
_
Llibres

La rebotiga

Novel.la negra; etnòleg, periodista, viatger; Panikkar, segona entrega; Animals pel mig

Novel·la negra i paranormal

"La veritat sovint és una arma terrible d'agressió. És possible mentir, i fins i tot assassinar, per la veritat". Amb aquesta cita del psiquiatra austríac Alfred Adler enceta John Connolly (Dublín, 1968) la seva darrera novel·la, Els amants, nou cas de l'investigador Charlie Parker que segueix la seva gran investigació: les causes del suïcidi del seu pare després de matar una parella. El toc Connolly vindrà de quan forces amagades sorgides de les ombres, ara una parella, intenti acabar amb ell. Per saber-ne més, li ho poden preguntar a ell mateix la setmana vinent, convidat com és de la BCNegra. Els amants. John Connolly. Traducció: Eduard Castanyo. Bromera. 314 pàgines. 20 euros.

Etnòleg, periodista, viatger...

Un etnòleg avant la lettre, un periodista a la seva manera, el primer historiador de la humanitat o un pioner de la literatura de viatges... Qualsevol d'aquests qualificatius servirien per definir Heròdot, nascut a Halicarnàs (Àsia Menor) als voltants del segle V abans de Crist. Única font fidedigna de les Guerres Mèdiques entre grecs i perses, el gran reporter Ryszard Kapuscinski duia sempre a sobre un dels seus nou llibres d'Història. Els mateixos que ara, en un sol volum, i per primer cop íntegrament en català traduïts pel savi Rubén J. Montañés, apareixen amb pròleg de Joan Francesc Mira. Història. Heròdot. Traducció i introducció:Rubén J. Montañés. La Magrana. 854 pàgines. 40 euros.

Panikkar, segona entrega

Dels 14 textos que conformen la segona entrega de l'Opera Omnia de Raimon Panikkar que ha engegat amb empenta Fragmenta Editorial (i que sembla que funciona: ja se n'han venut 850 exemplars del primer, Mística, plenitud de Vida) només un havia aparegut abans en català. A proposta de Panikkar, els volums s'estan endreçant per temàtica i no per ordre cronològic, cosa que permet seguir tres de les grans obsessions del savi de Tavertet: el mite, que per a ell no és gaire lluny de la raó (i que farceix amb mites del món índic), el símbol (el millor mitjà de l'home per apropar-se a la realitat) i el culte (ja que l'home és "un animal litúrgic"), amb el que es construeix la vida. Mite, símbol, culte. Raimon Panikkar. Fragmenta Editorial. 514 pàgines. 34 euros.

Animals pel mig

En principi, els personatges són normals i la situació, també. Però, de sobte, una circumstància ho trasbalsa tot i, en general, acostuma a haver-hi algun animalot (animal, no persona) pel mig. No és estrany, ja que l'autor és veterinari. Sí que ho és, però, la qualitat i la capacitat d'enginy que demostra Daniel Martínez (Vic, 1975), debutant amb aquest recull de quatre contes, mereixedor del premi El Temps de les Cireres 2009. Animals impossibles. Daniel Martínez Puig. Proa. 138 pàgines. 17,90 euros.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_