Selecciona Edición
Conéctate
Selecciona Edición
Tamaño letra

Agenda

Concerts, festivals, exposicions...

CONCERTS

- Bigott. El saragossà, qualificat com a gran promesa del panorama musical espanyol, ha passat de composar per als seus amics a treure a la llum el seu últim disc, Fin (Heliogabàl, avui, 20 hores i Depósito Legal, demà 23).

- Vetusta Morla. Després d'un any de gira, el grup madrileny revelació del moment, tanca els seus concerts per presentar el disc debut Un día en el mundo , amb dues actuacions a Barcelona (Razzmatazz, divendres 23 i dissabte 24).

- Nick Cave. Músic, poeta, filòsof i sobretot animal sobre un escenari. Als concerts llegeix fragments de les seves obres i està atent a les peticions del públic. "Una vetllada informal, íntima i estranya", segons el propi Cave (Casino de L'Aliança, dissabte 24).

- The Yum Yums. Els noruecs són considerats per molts la millor banda de power-pop de tot el continent europeu. Vindran a presentar el nou treball Whatever Rhymes With Baby , després de més de dos anys d'una gira d'èxit (Sidecar, dissabte 24).

- Bruna & Bradien . Un dels debuts més celebrats de l'any en l'electrònica nacional i la música independent. El seu disc And It Matters To See You Smiling fa prova que hi ha un relleu generacional en l'electrònica pàtria (Apolo, diumenge 25).

- Pereza. Els madrilenys presenten Aviones en un concert solidari a favor del Projecte Home que treballa per a la prevenció de les drogodependències. Les entradas ja estan esgotades, i per això repeteixen el 3 de desembre (Palau de la Música, dilluns 26).

- Bebel Gilberto. Canta des de petita i ha col·laborat amb una infinitat d'estrelles musicals. El seu darrer àlbum, All in One , està ple de bossa nova influït per música electrònica

(Razzmatazz, dimecres 28).

TEATRE

Girona i Salt acullen la quarta setmana del Festival de Tardor de Catalunya en què es presenten dues estrenes absolutes. Alícia ja no viu aquí , de Pablo Ley i Josep Galindo, mostra diferents visions de la realitat de les dones durant el franquisme. L'altra estrena arriba de part de la Cia. Marta Carrasco, que presenta Dies irae; en el rèquiem de Mozart . Tretze intèrprets busquen la part més profana d'aquest poema catòlic, i ens conviden a sentir l'esquinçament de la vida. Al llarg de la setmana també hi ha programades l'adaptació que fa Joan Oller d 'El Quadern Gris de Josep Pla i l'espectacle del clown rus Slava Polunin, Slava's Snowshow , que abans de Girona ha viatjat per més de trenta països. Temporada Alta. www.temporada-alta.cat

CINEMA

Síria és el país convidat de la III Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani. El festival de Sant Feliu de Llobregat vol trencar tòpics sobre el món àrab alhora que facilita els intercanvis professionals entre cineastes. En aquesta edició s'hi projecten fins a 11 pel·lícules, entre documentals i llargmetratges de ficció. Days of Boredom (2008), d'Abdellatif Abdelhammid, i Sacrifices (2002), d'Ossama Mohammad, són dos dels llargmetratges siris que s'hi podran veure. La situació de la dona al Líban, la denúncia política o el conflicte palestí són alguns dels temes que s'hi tractaran. Omar Amiralay, pare del documental àrab i creador d'una vintena d'obres, visitarà la mostra en què participa amb Déluge au pays du Baas (2002), a la imatge. III Mostra de Cinema Àrab i Mediterrani. Del 22 al 25 d'octubre. www.cinebaix.com/mostra09/index.htm

SOLIDARITAT

És una iniciativa sorprenent: tots els desocupats tindran una entrada gratuïta per al concert del grup Ska-p que se celebrarà a Badalona, l'únic que farà el grup d 'ska a Catalunya.

De tota manera, a la banda de Vallecas no li cal promocions d'aquesta mena per omplir estadis, tal com ha demostrat a la gira per mig Europa. A Badalona es deixaran sentir les seves cançons inconformistes, crítiques al capitalisme, al sionisme i al racisme, i de suport als drets humans, a l'ecologisme, l'anarquisme i l'anarcosindicalisme. Unes lletres que els han dut a l'elogi de molts, però també a la crítica d'altres que els acusen de no practicar el que prediquen. Ska-p. Pavelló de Badalona, divendres 23)

FESTIVAL

Després de set anys i quinze edicions celebrant-se, el Pulgas Mix torna a irrompre a la vida de la nostra ciutat amb les seves diferents àrees, i demostra que allò petit només ho és en el nom i el preu: un euro l'entrada. Al Mercadillo, els joves dissenyadors poden mostrar els seus treballs més innovadors, comprovar en directe la reacció que creen als espectadors i vendre les obres sense intermediaris; la plataforma musical Pulgas Mix ofereix actuacions durant els dos dies del festival creant l'ambient musical; a Pulgas Urban, els artistes gràfics creen murals en directe i realitzen painting acts ; i a Cine Pulgas es projecten curtmetratges, videoclips, documentals, animacions i videoart. Tot per només un euro. (Convent de Sant Agustí, 24 i 25 d'octubre)

EXPOSICIÓ

L'asturià establert a Nova York, Hugo Fontela, exposa per primer cop a Barcelona les obres dels seus darrers cinc anys.

Paisatges industrials i portuaris decadents, i naturaleses i restes orgàniques llançats pel mar i erosionats per les marees que li ha inspirat l'estada a la costa del golf de Mèxic.Són 70 obres fetes a partir de tècniques mixtes i formats molt variats, des dels petits de 30x45 fins a les grans obres de 200x120, com Big Watermark. De Manhattan al Golfo de México. Cinco años de obra. Círculo de Arte. Fins al 31 de desembre.

* Este artículo apareció en la edición impresa del Jueves, 22 de octubre de 2009