_
_
_
_
_

La Rebotiga

El diari d'Iniesta, nova antologia de Pedrolo, Pere Calders...

Tornar a Pedrolo

Explica Jordi Coca que ja és hora de tornar a Manuel de Pedrolo (1918-1990) després de l'oblit dels últims temps. Una bona manera de retrobar-s'hi és aquesta nova antologia, a cura del mateix Coca, que inclou 28 contes escrits entre 1938 i el mateix any de la seva mort. És una ampla mostra dels temes de l'autor del Mecanoscrit del segon origen, llibre que per cert està a punt de portar al cinema Bigas Luna. Vint-i-vuit contes. Manuel de Pedrolo. Edicions 62. 432 pàgines. 22,90 euros.

Dissecció del món literari

Va saltar a la fama amb Firmin, la història d'un ratolí lector que es va convertir en tot un fenomen editorial, i ara Sam Savage torna amb una altra novel·la en què en to tragicòmic narra les aventures de l'editor d'una revista literària que, com és lògic, va curt de diners i per això mira d'inventarse un festival literari per tal de salvar el seu projecte. El crit del peresós. Sam Savage. Traducció de Josefina Caball Guerrero. Columna. 218 pàgines. 16,50 euros.

Copa, lliga i Champions, segons Iniesta

Ara que encara la temporada està a l'inici, els culers tenen una bona manera de fer boca i recordar el molt que varen disfrutar el curs passat de la mà d'un dels jugadors estrella de l'equip del Guardiola. El mateix Andrés Iniesta (Fuentealbilla, 1984) escriu el seu diari d'aquest "any al paradís" ajudat en l'edició pels periodistes radiofònics Sique Rodríguez i Dani Senabre. Narrat en primera persona, el llibre desgrana anècdotes, desvetlla com es varen viure alguns dels triomfs al vestidor i s'acompanya de fotografies del jugador i el seu entorn. Un any al paradís. Andrés Iniesta. Ara Llibres. 144 pàgines. 16,95 euros.

El segon any de la guerra

El darrer premi Pere Calders de literatura catalana, atorgat pel Departament d'Educació, juntament amb d'altres institucions, va recaure en Joaquim Biendicho (Tarragona, 1964), professor de geografia i història en un institut de la seva ciutat natal. En la novel·la narra, amb un cert punt d'ironia, la vida quotidiana en un poblet de la Franja el segon any de la Guerra Civil. Les enveges, petites misèries i venjances personals d'aquests personatges ferèstecs que viuen el conflicte des de la rereguarda rural, es combinen amb l'anar i venir dels dos exèrcits en combat. 1939. Jordi Biendicho. Proa. 120 pàgines. 16 euros.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_