_
_
_
_
_

La Rebotiga

Josep Obiols, Andreu Nin, Haikús...

'Àngels i dimonis', en butxaca i al cinema

Coincidint amb l'estrena, demà, de la pel·lícula inspirada en l'exitosa novel·la de Dan Brown Àngels i dimonis, apareix en format de butxaca aquest llibre que Empúries ja havia publicat en català el 2004. Àngels i dimonis és la primera entrega de les aventures del simbolista Robert Langdon, personatge que apareixeria després a El codi Da Vinci, novel·la que també es va dur al cinema i que va convertir Brown en un dels autors més llegits al món. Si en aquesta obra Langdon havia de desxifrar el codi Da Vinci, a Àngels i Dimonis el personatge era cridat a Suïssa per analitzar un criptograma. Traducció d'Anna Turró i David Guixeras.

Àngels i dimonis . Dan Brown. Labutxaca. 606 pàgines. 10 euros

El noucentista Obiols i la seva petja a Montserrat

L'artista Josep Obiols va desenvolupar a l'abadia de Montserrat, en la postguerra, l'obra mural més destacada de la seva trajectòria artística. Per encàrrec dels monjos va realitzar murals i marqueteria a diverses sales nobles de l'abadia, com la Sagristia. La petja deixada pel pintor noucentista a Montserrat és motiu d'una exposició (fins al 25 d'octubre) i d'aquest llibre-catàleg, que, a més de reproduir el centenar d'obres que aplega la mostra -frescos, dibuixos, esbossos...-, conté articles de Raimon Obiols, fill del pintor; Josep de C. Laplana, director del Museu de Montserrat, i un text d'Alexandre Cirici Pellicer de 1946 sobre l'obra d'Obiols a l'abadia.

Josep Obiols. Pintor de Montserrat. Diversos autors. Museu de Montserrat. 285 pàgines. 22 euros

Andreu Nin, totes les facetes de la seva vida

Especialista en història del moviment obrer, Pelai Pagès s'ha sentit sempre fascinat per la figura d'Andreu Nin i li va dedicar la seva tesi de llicenciatura a la UB. Al 1970 va publicar la primera biografia de Nin centrada en la seva evolució política i ara treu aquest nou treball, més complet i actualitzat, sobre el personatge. Hi analitza totes les facetes de la seva vida: la seva militància primerenca i el seu nomenament com a secretari polític del POUM, les seves idees pedagògiques, el seu treball periodístic, l'estada a Moscou i el seu assassinat.

Andreu Nin. Una vida al servei de la classe obrera. Pelai Pagès. Laertes. 374 pàgines. 22 euros

Haikús per a una poesia introspectiva

Guanyador del premi Joan Teixidor Haikús en línia, aquest poemari constitueix un apèndix a la trilogia formada pels tres reculls de poemes anteriors de l'autor. La forma poètica de l'haikú (que té els seus orígens al Japó i que es caracteritza per la seva brevetat) encaixa amb la poesia de l'autor, introspectiva, elaborada, densa, plena de musicalitat. Entès com "un trajecte íntim cap al coneixement d'un mateix i el despullament profund que comporta", el llibre està construït com a poema únic, tot i que fragmentat en tres parts, cadascuna d'elles encapçalada per una il·lustració de Roser Bover.

I en qui, l'ofec? Roger Costa-Pau. Viena. 71 pàgines. 10,50 euros

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_