_
_
_
_

La Rebotiga

Barbarie nazi, història d'amor, somni d'un nen...

Una lliçó contra la barbàrie nazi

Quan l'avançada edat ja l'impedeix d'anar a les escoles per explicar als joves l'horror de la deportació i els camps de concentració nazis, Marcial Mayans ha volgut suplir amb aquest llibre una tasca que ha realitzat durant anys com una obligació, com una missió que es van imposar molts altres supervivents de l'holocaust perquè allò que van patir no s'oblidés ni es tornés a repetir. Barceloní del barri del Raval, Mayans descriu les atrocitats viscudes al camp de Mauthausen i explica com aquella barbàrie el va marcar per sempre més i com encara li pertorba el son.

Testimoniatges i memòries (1936-1945). Marcial Mayans. Cossetània. 216 pàgines. 14,80 euros

Aventures, humor i sàtira al cor del Congo

Al Congo, l'exèrcit de Leopoldo II de Bèlgica imposa l'ordre sota l'autoritat de Lalande Biran, un poeta que té l'ambició d'acumular fortuna i retornar a les tertúlies dels cafès de París. Peculiars personatges converteixen aquella selva en un circ de l'ambició i l'absurd en la darrera novel·la, plena d'humor i sàtira, de l'autor basc Bernardo Atxaga, pseudònim de José Irazu Garmendia, que Alfaguara publica simultàniament en català (traducció de Núria Pujol i Xavier Theros) i castellà. Ambues versions surten a temps perquè l'autor en firmi exemplars per la Diada de Sant Jordi, de la qual ha estat escollit pregoner per Biblioteques de Barcelona.

Set cases a França. Bernardo Atxaga. Alfaguara. 264 pàgines. 19,50 euros

Una història d'amor i de mort

Amor de perdició, considerada l'obra mestra de Camilo Castelo Branco i la més coneguda de l'anomenat ultraromanticisme portuguès, apareix per primera vegada en català amb traducció de Xulio Ricardo Trigo. La novel·la, que porta el subtítol de Memòries d'una família, és la història d'un amor impossible (el que sent l'adolescent Simao per la Teresa, la seva veïna i filla del més gran enemic del seu pare) i del destí tràgic al qual es veuen abocats alguns dels protagonistes.

Amor de perdició. Camilo Castelo Branco. La otra orilla. 240 pàgines. 24 euros

El somni d'un nen que convida a la reflexió

Guardonat amb el Premi Internacional d'Il·lustració de la Fundació SM 2008, aquest conte amb text i dibuixos de Josep Antoni Tàssies explica la història d'un nen que somnia que durant la nit de Reis s'adona que el nen Jesús no és al pessebre. El nen surt al carrer a buscar-lo i el troba fent companyia als pobres, als que pateixen i a les víctimes de les guerres. Una bella història que convida a la reflexió amb poques paraules (el text, del mateix il·lustrador, és molt breu) i amb grans i suggerents dibuixos.

El nen perdut. Tàssies. Cruïlla. 32 pàgines. 14 euros

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_