Selecciona Edición
Conéctate
Selecciona Edición
Tamaño letra

Carta a Baltasar

Estimat Rei Baltasar:

Ets el Rei del moment! La veritat és que sempre has tingut bona fama. Encara que no s'han fet enquestes, estic convençut que ets el preferit dels infants catalans i això perquè aportes al pessebre l'element càlid i exòtic en un paisatge excessivament blanc i fred. Enguany, a més, el teu club de fans ha revifat amb l'onada de simpatia que ha aixecat la victòria d'Obama als Estats Units. Totes et ponen, Rei Baltasar!

Saps molt bé com m'he portat durant el 2008: de vegades bé, d'altres, no tant, si fa no fa com sempre. No et demanaré res per a mi, atès que confiar en la teva generositat i la dels teus col·legues sempre m'ha anat d'allò més bé, però sí una cosa per a la meva ciutat.

Barcelona, la recordes? És una ciutat que alguns diuen que és fosca, però a mi ja m'està bé, n'hi ha d'altres a Europa bastant més fosques i bé que van fent. A més, no sé si t'ho han dit: una regidora de la teva cort ens ha posat per aquests dies uns arbrets ecològics que s'encenen quan pedaleges. Fan molt de goig!

Així doncs, no et demanaré llum per a la ciutat, ans aigua. Aigua per a les seves fonts. La sequera va acabar oficialment el 17 de desembre, gràcies a què tu mateix vas mobilitzar la Moreneta, però la Generalitat s'entesta a mentenir les fonts seques. Rei Baltasar, salvan's! M'han dit que tu hi tens mà en aquest Govern. Creus que podràs complaure'm? Estic segur que sí.

Records al Blanc i al Ros i per a tu, estimat Rei Baltasar, els meus millors desitjos per al 2009.

* Este artículo apareció en la edición impresa del Jueves, 25 de diciembre de 2008