Selecciona Edición
Conéctate
Selecciona Edición
Tamaño letra
Art

Coses de la Moreneta

La requesta de la Sagrada Família i Montserrat potser ve donada per l'atracció que produeixen les formes erectes petrificades, malgrat els bolets de femer subirachians que hi proliferen. Però, si la desfigurada catedral dels pobres a penes genera cultura, l'abadia de la Moreneta, a més d'oferir coques i matons, misses i escolania, fa anys que s'ha distingit com un punt de trobada intel·lectual on planeja la concòrdia.

L'arxiver i monjo Marc Taxonera, que va estar als dos bàndols de la Guerra Civil espanyola, va comprar clandestinament a la dècada de 1950 cartells republicans, aplegant una de les col·leccions més completes i ben conservades del país. El conjunt s'exposa al museu del monestir, junt amb un volum a cura de Santi Barjau, ex director del recentment desmuntat Museu de les Arts Gràfiques barceloní, amb l'ajut de Josep de C. Laplana.

El fotògraf Jordi Puig (Cerdanyola del Vallès, 1963) presenta, al costat, la sèrie dedicada als sants d'Olot, que continua un projecte costumista d'impecables retrats humans, desplegat en sèries temàtiques: els habitants de Lladó, els visitants del Teatre Museu Dalí, gent amb la joguina preferida al museu monogràfic de Figueres, amb la mascota el dia dels Tres Tombs a Cerdanyola, o els participants d'una convenció de màgics a Barcelona que, de totes, és la més potent i equilibrada.

Jordi Puig. I tu, a qui t'encomanes? i Recordar per no tornar-hi. Museu de Montserrat. Fins al 2 de novembre

* Este artículo apareció en la edición impresa del Jueves, 17 de julio de 2008