_
_
_
_
_
Art

Despullada de realitat

Malgrat l'absurd galimaties d'exposicions buides d'interès, es diria que un halo d'invisibilitat n'envolta d'altres que susciten l'espectacle d'una naturalesa senzilla. La galeria ProjecteSD presenta el treball inaudit de Patricia Dauder: Les Maliens (A Film), un conjunt de dibuixos i una pel·lícula en 16mm rodada a Mali (2007), continuació d'un projecte anterior, Les Maliens (A Script). A partir de seqüències fixes de llarga durada de paisatges del país africà, l'artista construeix una història amb una allau tranquil·la d'imatges: escenes sense ornaments, personatges que executen amb una llisor bàsica les tasques que els ha deparat el seu destí.

La nostra mirada s'omple en el moment en què es llança a l'horitzontalitat de tan nobles vides, on res esdevé. El punt de mira que el construeix és ambigu, instintiu.

Els dibuixos permeten la seva substitució. Són trames tènues que recullen imatges observades des de certa distància física, topografies que projecten una concepció de l'ésser humà incapaç de governar tot el que ha dominat amb la vista. Patricia Dauder construeix una visió borrosa, encara que harmònica, d'un lloc servint-se només de la seva experiència directa amb el paisatge. La naturalesa despullada de la seva realitat.

Les Maliens (A film). Patricia Dauder. Galeria ProjecteSD. Passatge Mercader, 8, baixos 1. Barcelona. Fins al 23 de novembre

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_