_
_
_
_

Agenda

Circ, documentals al Canal 33, centenari Frida Kahlo, dibuixos...

Adéu amb 'amateurs'. El barceloní Cercle Artístic de Sant Lluc s'acomiada de la seu que l'ha acollit durant 54 anys (carrer del Pi, 16) amb Amateurs, una exposició oberta fins al 16 de juny que reuneix treballs de 30 artistes vinculats a la institució, especialment fotògrafs. Les seves obres reflexionen sobre l'objectiu del Cercle -nascut el 1893 "per amor a l'art pur"-, l'acte de creació i el cos com a model. La selecció, realitzada per Daniel Ayuso i Daniel Riera, abraça des de les fotografies d'artistes captades a finals del segle XIX pel baró Wilhelm von Gloeden, fins a obres creades expressament per l'exposició, com la memòria fotogràfica i textual d'una performance protagonitzada per Sander Plug dies abans de la inauguració o un retrat de sabor nostàlgic de Carles Congost, entre d'altres peces. A més, Susy Gómez participa amb un gran fotomuntatge, Manel Esclusa amb un nu femení, Sílvia Prada amb un dibuix i Txema Salvans amb una imatge que reflecteix el moviment d'un model en canviar de posa. El Cercle celebrarà la propera temporada a la nova seu del Palau Mercader (Mercader, 42). -ROBERTA BOSCO.

DIVERSITATS

Concurs. Els responsables del Teatre Lliure han posat en marxa un concurs de fotografia per escollir la imatge del cartell de la propera temporada. Els participants han de presentar un mínim de 13 de fotografies, com més impactants millor, de temàtica lliure però on aparegui com a mínim una fotografia del teatre. Més informació a la pàgina web www.teatrelliure.com -B. G.

Circ. La normativa municipal pel que fa a la prohibició d'oferir espectacles en viu amb animals manté allunyat de Barcelona el francès Circ Medrano (que amb 110 anys d'història és tot un referent europeu). Però la bona acollida que rep en altres localitats n'impulsa la tercera gira catalana, aquest cop amb el reclam de les estrelles del Gran Circ de Moscou. Carpa del Circ Medrano (La Copa-La Devesa). Girona. Del 5 al 8 de maig. -B. G.

Infantil. L'any 2004, Unics Produccions va iniciar una programació estable d'espectacles per als més menuts al Teatre Poliorama. La seva oferta s'ha consolidat i ara tanquen la quarta temporada amb la reposició del musical El Follet Valent. Teatre Poliorama (La Rambla, 115). Barcelona. Del 6 al 27 de maig. Diumenges, 12.30 hores. -B. G.

Maig documental. Per commemorar l'aniversari dels Fets de Maig de 1937, el canal 33 emet un documental sobre l'experiència de la jove periodista i anarquista escocesa Ethel McDonald, que va viure aquells dies en primera persona a Barcelona. Canal 33, dissabte a les 22.05 hores. -F. R.

Imatges a la moda. L'exposició Dona, etcètera. aplega algunes de les millors fotografies del món de la moda publicades a revistes com Vogue o Harper's Bazaar. Entre les models, Marilyn Monroe i Greta Garbo. Fundació Foto Colectania (Julián Romea, 6 D2). Barcelona. Del 9 de maig al 29 de setembre.

Kahlo. Enguany es compleix el centenari del naixement de la pintora mexicana Frida Kahlo. Fins al 29 de maig, les biblioteques de Barcelona celebren l'aniversari amb un ampli ventall d'activitats sobre la vida i l'obra d'una iconoclasta. Més informació a www.bcn.cat/biblioteques .

RECOMANATS

Gilgamesh. L'epopeia mitificada en vers de Gilgamesh, el rei d'Uruk, arriba per primer cop traduïda al català directament de la llengua original accàdia gràcies als doctors Adelina Millet i Lluís Feliu (El poema de Gilgamesh. Abadia de Montserrat / UAB. 238 pàgines. 14 euros). L'acurada versió del que està considerat el punt culminant de 3.000 anys d'escriptura cuneïforme va acompanyada d'un estudi introductori i un glossari de noms i personatges. -C. G.

'En concert' (Galileo), de Miquel Gil. La veu més profunda i suggestiva del nostre panorama musical edita (per fi!) un disc en directe. La calor del públic li va bé a Miquel Gil, acompanyat per Savina Yannatou i l'Orquestra Àrab de Barcelona. Un cd que justifica per si sol la pervivència de la cançó mediterrània. El disc s'acompanya d'un dvd del concert gravat a Manresa el 2005. -M.J.

DIBUIXOS RECUPERATS

Llapis periodístic. Entre els anys 1889 i 1911, el dibuix documental de Nicanor Vàzquez va ser molt sol·licitat per revistes com L'Esquella de la Torratxa i la Il·lustració catalana, entre d'altres. Posteriorment, va caure en l'oblit. La barcelonina sala Rovira (Rambla de Catalunya, 62) recupera la seva obra en una exposició oberta fins al proper 12 de maig. Les estampes de la seva estada a Argentina i els expressius esbossos d'emplaçaments populars de la capital catalana, com el port o la Barceloneta, són alguns dels motius més recurrents a l'exposició.

FESTIVAL

Vic respira jazz. El jazz s'apodera de la ciutat de Vic des d'avui i fins al 13 de maig amb nou propostes que aposten per la nova creació i que arriben de la mà tant de figures de renom internacionals com catalanes. El mallorquí Agustí Fernández inaugura aquest vespre la novena edició del Festival de Jazz amb Mutza, combinació de piano amb dispositius electrònics que permet descobrir sonoritats insospitades. Divendres li prendrà el relleu Goran Kajfes (foto), un trompetista suec que trepitjarà per primer cop un escenari de la Península. A més, David Mengual encapçala Grans temps, malaguanyats, espectacle on posa música a poemes d'autors catalans i alemanys. El cartell es completa amb altres noms com Allan Holdsworth, Ken Vandermark o Projet Lafaille. -EVA CLOTA.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_