La Rebotiga
Eduard Punset, traducció del premi Nadal de 1953, Istanbul per Orhan Pamuk...
Els misteris del cervell humà
Els interrogants que se'ns obren quan reflexionem sobre el cervell i la seva manera de funcionar són infinits. La neurociència i els avenços tecnològics ens estan ajudant a desentrellar els misteris que envolten aquesta màquina de pensar que és el cervell humà. L'economista i advocat Eudard Punset (Barcelona, 1936) reflexiona, a L'ànima és al cervell, sobre les emocions, els temors, les idees, els desitjos i tants altres aspectes de la nostra vida que ens caracteritzen com a humans i que depenen de les complexíssimes operacions del nostre cervell. L'ànima és al cervell. Eduard Punset. Destino. 338 pàgines. 18,50 euros
El Premi Nadal del 1953, en català
Lluïsa Forrellad (Sabadell, 1927) tenia 26 anys quan va guanyar el Premi Nadal amb Siempre en capilla. L'espectacular èxit de crítica i públic (es van fer més de 30 edicions de la novel·la) va desbordar la jove autora, que va optar per recloure's i va mantenir un silenci literari de gairebé mig segle. Durant aquest temps, però, l'autora no va deixar d'escriure i l'any passat va retornar a l'esfera literària amb la novel·la Foc latent, publicada per Angle Editorial, la mateixa firma que li treu ara al mercat la versió catalana del Premi Nadal, Sempre en capella, traduïda per la pròpia autora. L'obra narra la història de tres joves metges que s'enfronten a una epidèmia de diftèria que s'estén sense control per un barri pobre del Londres de finals del segle XIX.
Sempre en capella. Lluïsa Forrellad. Angle Editorial. 296 pàg. 18,50 euros
Istanbul vista per un Premi Nobel
La capital turca és sempre protagonista de l'obra d'Orhan Pamuk (Istanbul, 1952), que l'octubre de l'any passat va rebre el Premi Nobel de Literatura en reconeixement de la seva trajectòria literària i del seu compromís en la defensa dels drets humans. A Istanbul, ciutat i records, que Bromera publica en català, l'autor retrata, amb la melancolia pròpia de qui recorda el passat gloriós de la que va ser capital d'un imperi, una ciutat fascinadora que, a mig camí entre l'islamisme radical i l'occidentalisme, intenta fer-se un lloc en l'Europa moderna. Istanbul, ciutat i records. Orhan Pamuk. Bromera. 431 pàgines.
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
¿Tienes una suscripción de empresa? Accede aquí para contratar más cuentas.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.