_
_
_
_
_
Televisió

Fogons didàctics

Receptes i consells per estalviar a la compra, conservar bé els aliments o aprofitar les sobres amb seny. Aquests són alguns dels ingredients del menú de La cuina de l'Isma, el nou programa del popular cuiner Isma Prados que TV-3 estrenarà la propera setmana. L'espai, que s'emetrà de dilluns a divendres (20.00 hores), és una coproducció de la televisió catalana i La Productora. "Ara hi ha una moda de programes de cuina a la televisió. A TV-3 no és cap moda, sinó una tradició", va explicar la directora de programació de TV-3, Carme Basté, a la presentació de l'espai.

En aquesta ocasió, Isma Prados no estarà sol al voltant dels fogons. L'hi acompanyaran Flora Saura (Sexes) i Clara Borrell (El favorit) en el paper de marmitones. També seran les encarregades de fer reportatges sobre costums gastronòmics forans i restaurants curiosos. Per exemple, Saura va descobrir un atípic restaurant barceloní on es preparen els musclos de trenta maneres diferents i es porten a la taula amb una guarnició... de patates fregides!, una especialitat belga.

TV-3 estrena dilluns 'La cuina de l'Isma', magazín que combina receptes i consells

Com ja succeïa a Cuina per solters, l'elaboració d'una recepta és el fil conductor del programa, però entre els dos espais hi ha més diferències que semblances. El seu objectiu és el de convertir-se en una guia útil del món culinari i els seus afegitons. Així, els consells poden consistir en explicar com s'ha de canviar la junta d'un sifó de la pica o la manera correcta d'emprar els estris. "Volem oferir un sistema operatiu basat en la cuina domèstica", va dir Prados. "En cap cas serem dogmàtics. Hi ha moltes maneres de fer les coses. Aquest programa vol ser útil per divulgar una cultura gastronòmica que a Catalunya és molt rica. Aportarem una sèrie d'informacions que es troben només a publicacions molt especialitzades", va afegir el cuiner. El director de l'espai, Jordi Rosell, va avisar que la varietat de continguts de La cuina de l'Isma no es percebrà en les primeres emissions: "Al principi semblarà que només surt l'Isma cuinant, però tot arribarà".

Entre els al·licients del programa, destaca la visita de persones famoses que cuinaran les seves receptes predilectes. El primer convidat serà l'actor Joan Pera, que segons sembla és un autèntic geni dels fideus a la cassola. També hi participaran diversos professionals de la restauració i Àngel Salvador s'encarregarà d'una secció fixa en la que recomanarà llibres i webs de cuina.

A més, els teleespectadors podran proposar receptes i explicar com les preparen. Isma Prados i els seus col·laboradors volen que el programa serveixi també per donar a conèixer els productes autòctons i els millors llocs per comprar-los. El cuiner anirà a buscar-los un cop a la setmana als mercats i a botigues de tota mena. Per aconseguir el propòsit de proveir un bon rebost, l'equip del programa compta amb l'assessorament del Departament de Benestar de la Generalitat, que els informa sobre els hàbits alimentaris dels catalans. A l'apartat de curiositats, Flora Saura i Clara Borrell donaran resposta amb els seus reportatges a diferents preguntes, de l'estil d'aquestes: ¿Quin és el menú d'una escola bressol? ¿Què es menja en un rodatge de publicitat? ¿Com s'ho fa una família nombrosa? ¿Com es conserven els aliments en un avió? Fins i tot els nens podran iniciar-se en l'art culinari.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_