Tribuna
Artículos estrictamente de opinión que responden al estilo propio del autor. Estos textos de opinión han de basarse en datos verificados y ser respetuosos con las personas aunque se critiquen sus actos. Todas las tribunas de opinión de personas ajenas a la Redacción de EL PAÍS llevarán, tras la última línea, un pie de autor —por conocido que éste sea— donde se indique el cargo, título, militancia política (en su caso) u ocupación principal, o la que esté o estuvo relacionada con el tema abordado

El PP és el caos!

Som pobres o millor dit, ens han empobrit les polítiques centralistes i de dretes del partit que governa

Els números no enganyen. Les xifres de desocupació, el nivell de pobresa i el deute públic, ens indiquem que hem tocat fons. El nostre nivell de renda per càpita ha anant disminuint durant els darrers 20 anys (exactament els anys que duu el PP mal governant la nostra autonomia) fins a arribar al 88% de la mitjana espanyola. Som pobres o millor dit, ens han empobrit les polítiques centralistes i de dretes del PP.

Per què hem arribat a ests situació? D'on ve el nostre empobriment? Té alguna cosa a vore els sobrecostos en l'obra pública? Té alguna cosa a vore l'enxufisme en l'administració pública? Quina part de la situació té el seu origen en el mal diagnòstic del model productiu. Intentar fer una Terra Mítica fent PAI en tot el territori sense ordre ni concert. L'agent urbanitzador, l'amo de la política urbanística sense control públic. Millor dit, els poders públics impulsors del desastre urbanístic.

I per altra banda, la falta de defensa dels interessos valencians. Les Corts Valencianes en un exemple de rigor i bon treball, van aprovar la creació d'una Comissió d'Experts sobre finançament autonòmic. Són més de 14.000 milions els que, d'acord amb el peritatge fet, suposa l'infrafinançament que patim si s'aplicara el principi d'igualtat consagrat a la Constitució. I que a fet el Consell d'Alberto Fabra? Esperar sense reivindicar el seu nomenament i prou. El mateix podem dir sobre les inversions públiques territorialitzades. El dèficit arriba a uns 11.000 milions d'euros des de 2002. I continuem sumant.

I l'autogovern va esmicolant-se. Cada dia amb més lleis que retallen competències i sense cap autonomia financera per impulsar polítiques públiques. I tot això sense la nostra Ràdio i Televisió Pública. I cal dir prou.

I per això diem que el PP és el caos. Ens ha dut al caos i es mereix passar a l'oposició. Cal una important regeneració de la vida pública. Impulsar junt els sectors productius, un nou model econòmic competent. Cal donar garanties de futur als més joves. Sumar les universitats, la intel·ligència i els sectors econòmics i socials en el disseny i promoció de les polítiques públiques. Cal passar a solucionar els problemes de les persones i superar el caos popular.

Enric Morera és síndic de Compromís a les Corts Valencianes

Normas

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS