_
_
_
_
_

Recomanem

Monogràfic

Sexduïts i sexduïdes

Lluís Roda (coord.)
Edicions Bromera
Alzira, 2014
80 pàgines

Sexe, seducció... i paraules, és clar. El monogràfic Sexduïts, que completava el llibre de falla editat per la Corea de Gandia, s’ha fet llibre. I amb majúscules. Coordinat per Lluís Roda, Sexduïts i sexduïdes incorpora els textos de cinquanta-dos escriptors i escriptores amb l’erotisme com a bandera, acompanyats per les quinze fotografies de Javier Alborch, que formen, tot plegat, una edició impecable. En vers, alguns, i en prosa, d’altres, d’estils radicalment diferents, però amerats tots de la subtil ànsia de la carn, com en aquell poema mínim de Granell, un dels participants, que canta breument “aquest instant / i el teu cos / ple de sol / que m’hi crema”.

El cinema a Elx

José Francisco Cámara

Càtedra Pere Ibarra – Universitat Miguel Hernández

Elx, 2013

196 pàgines.

Assaig

Que les històries fan la història ja ho va dir un poeta que ens estimem molt, per aquestes latituds. José Francisco Cámara ho sap, també, i potser per això ha decidit arreplegar en un sol llibre moltes de les que havia escrit sobre el cinema d’Elx, una de les seues passions. El resultat és El cinema a Elx. Apunts per a la seua història, un conjunt d’assajos sobre tot allò que ha esdevingut al cel·luloide a la capital del Baix Vinalopó, des de l’inici, amb sales ja desaparegudes, fins a les noves formes del seté art. Potser per això, pren sovint l’aroma inconfusible d’un cert paradís perdut. I és que Cámara assumeix, inapel·lablement, que “la història de la nostra vida també és la història del cinema a Elx”.

Caràcters, número 66

Publicacions de la Universitat de València
València, 2013
47 pàgines.

Revista

Caràcters és una revista de llibres, com proclama explícitament en cada nova portada, però també alguna cosa més. En el número 66, com de costum, no tan sols es repassa l’actualitat literària en català, dinàmica i canviant, sinó que també es pren el pols a la cultural i a la social. En aquesta línia, cal destacar l’implacable i impecable article que, sobre quina nova RTVV, hi publica Francesc Bayarri. També, però, les pàgines centrals dedicades al poeta de Llucmajor, Miquel Bezares, o l’entrevista a Alfons Cervera, l’autor d’aquell petit monument de novel·la que és Maquis, un autor sempre més enllà dels focus mediàtics. Caràcters és una revista de llibres, sí, i, ja ho hem dit, també alguna cosa més.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_