_
_
_
_

Vila-seca busca nous valors musicals

El festival de Música reivindica el carrer com a espai de convivència

Es tracta d’un festival sense grans pretensions, però ja fa 15 anys que funciona. Quan tot sembla que es mou a través de la xarxa, el festival de Música al Carrer de Vila-seca reivindica el carrer com a espai de convivència i descobriment, i el model de festival com a plataforma de llançament de nous valors. “El nostre espai està precisament amb les propostes més noves, posant-les en contacte amb agents, promotors i públic”. Ho diu Kike Bela, director artístic del festival i responsable de definir el perfil dels grups que busquen a Vila-seca. “Cal que el grup o artista sigui més aviat nou, que la proposta tingui un mínim d’originalitat, que es pugui percebre que al darrere hi ha un projecte amb una mínima maquinària i que tingui qualitat”.

Aquest any l’organització ha trobat uns 50 artistes d’aquestes característiques, sortits d’una llista de més de 900 preinscrits: “Tots els grups que programem s’han apuntat prèviament al festival, i després la feina és nostra per fer una selecció acurada”, manifesta Bela pensant en la feinada feta per organitzar un dels pocs festivals que funcionen amb aquest sistema de selecció. De fet, el col·lapse de la indústria ha fet que el nombre d’inscrits vagi a més, i que fins i tot, com assenyala Bela, “hem dit que no a bandes molt populars que veien en el nostre festival una possibilitat més d’actuar i d’aconseguir més contractació”.

FESTIVAL DE MÚSICA

FESTIVAL DE MÚSICA

AL CARRER DE VILA-SECA

16 i 17 maig. Abonament 3 euros

Tot i que el festival té lloc al carrer i moltes actuacions són gratuïtes, Bela explica el sistema que han desenvolupat per evitar la gratuïtat total: “Per experiència sabem que el públic s’ha d’acostumar a pagar per veure música en directe, però nosaltres treballem amb bandes poc conegudes. Malgrat tot, per a uns quants escenaris demanem que els assistents es donin d’alta prèviament, i pagant tres euros tenen una targeta que dóna accés als espais no gratuïts, així nosaltres podem detectar els interessos del públic”. Bela creu que aquesta és una bona sortida per fer compatibles dos aspectes de molts festivals: oferir una rendibilitat promocional a la localitat sense oblidar que el servei al sector musical ha de ser tangible.

La qüestió és que en aquesta quinzena edició, que com les anteriors incorpora unes jornades professionals amb debats i conferències, passaran per Vila-seca algunes propostes que ja comencen a fer-se notar, com La Banda Municipal del Polo Norte, Joana Serrat, Coriolà, Alberto Montero, Copa Lotus, Da Souza, Izah, Leonmanso, Nico Roig i Tiger Menja Zebra, entre d’altres. Ah, i el nou projecte de Pascal Comelade i Pau Riba, “que també es van apuntar a la preselecció”, indica Bela.

 

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_