_
_
_
_

El cinema llatí envaeix Lleida

El Festival aplega 60 produccions de 14 països llatinoamericans

Imatge d'un dels llargmetratges del festival, Esclavo de Dios
Imatge d'un dels llargmetratges del festival, Esclavo de Dios

Sis operes primes i nou estrenes a Espanya són part de la programació destacada de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, que enguany fa 20 anys. El festival arriba a la cita anual a Lleida amb una cartellera que inclou 60 produccions de gran nivell procedents de 14 països. La mostra ocuparà diversos escenaris de la ciutat al llarg d’una setmana, entre el 4 i el 11 d’abril.

El festival aixecarà el teló aquest divendres al Teatre de La Llotja amb la projecció de Vino para robar, l’últim treball de l’argentí Ariel Winograd. La pel·lícula, filmada a Mendoza i Florència, ha guanyat el premi especial del jurat al Festival de Cinema Iberoamericà de Huelva 2013 i ja ha estat vista per 600.000 espectadors.

Els organitzadors aprofitaran la inauguració del festival per distingir diverses personalitats del món del cinema. L’actor espanyol José Sacristán i el director argentí Daniel Burman, l’únic que ha estat guardonat dues vegades a Lleida, rebran el premi d’honor de la Mostra; el premi Jordi Dauder a la creativitat en el cinema català serà per a les actrius Emma Vilarasau i Mar Coll, mentre que el premi Àngel Fernández-Santos ha recaigut en la revista de cinema Dirigido por...

MOSTRA DE CINEMA LLATINOAMERICÀ DE CATALUNYA

Lleida, diversos espais de la ciutat

Del 4 a l’11 d’abril

www.mostradelleida.com

Aquest any l’organització ha recuperat la secció de documentals, amb cinc produccions que són estrena a Espanya: El gran simulador, Cidade de Deus-10 anos depois, Mika, mi guerra de España, Refugiados en su tierra i Víctor Jara. Nº 2547.

En la secció oficial de llargmetratges destaquen les primeres pel·lícules: Esclavo de Dios, de José Novoa (Veneçuela); El verano de los peces voladores, de Marcela Saïd (Xile); O lobo atrás da porta, de Fernando Coimbra (Brasil); Potosí, d’Alfredo Castruita (Mèxic); Tanta agua, d’Ana Guevara i Leticia Jorge (Uruguai) i Deshora, de Bárbara Sarasola-Day (Argentina).

I en l’apartat de curtmetratges mereixen una atenció especial títols com Cólera d’Aritz Moreno; Nadador, de Dani de la Orden; Padre, de Santiago Grasso; Aquel no era yo, d’Esteban Crespo; Yolanda, de Christian Carretero; Agua bendita, de Margarita i Eugenia Proseck, y Un lugar mejor, de María Crespo i Moisés Romera.

L’alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha anunciat la celebració a la ciutat, coincidint amb la propera edició de la Mostra, d’una trobada internacional de creadors de cinema i universitats de tot el món. “Es tracta d’un projecte molt ambiciós d’educació i formació en l’àmbit del cinema que reunirà joves talents i el capital cinematogràfic d’Espanya amb diverses universitats. Serà una aportació de la Mostra a la indústria del cinema global”, ha destacat Ros.

 

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_