_
_
_
_

El cinema asiàtic torna a la pantalla

La programació de pel·lícules de la Casa Àsia als Cinemes Girona serà setmanal

Blanca Cia
Fotograma de la pel·lícula El gran cop, del cicle de cinema coreà.
Fotograma de la pel·lícula El gran cop, del cicle de cinema coreà.

El trasllat de la Casa Àsia al recinte històric de Sant Pau va suposar la cancel·lació dels cicles de cinema asiàtic que es programaven a l’auditori del palau del Baró de Quadras de la Diagonal. “Era l’espai que teníem, però sempre vam pensar que el cinema s’havia de veure al cinema, en pantalla gran. L’auditori era una sala que no reunia les condicions per veure bé les pel·lícules”, raonava Menene Gras, directora de l’àrea de Cultura de la institució. Com tampoc les té la sala polivalent que podrien utilitzar al recinte de Sant Pau, a prop del pavelló Sant Manuel, on es van instal·lar el juliol de l’any passat.

L’acord assolit entre la Casa Àsia i els Cinemes Girona ha possibilitat que la programació de cinema asiàtic sigui estable amb una periodicitat setmanal a partir de dissabte, amb unes entrades a un preu gairebé simbòlic: 2,5 euros la normal i 1 euro per al soci dels cinemes.

La nova etapa l’obre el cicle El nou cinema coreà, en què es projectaran vuit títols d’una de les indústries cinematogràfiques més potents d’Àsia, produïts entre el 2002 i el 2013. L’anomenada “nova onada” del cinema coreà es produeix a partir dels anys noranta amb l’obertura política del país i, sobretot, amb la seva expansió econòmica. Als festivals internacionals va arribar a partir del 2000. I com totes les indústries cinematogràfiques, genera el seu propi starsystem. La pel·lícula que enceta el cicle dissabte que ve, The Way Home (2002), obra d’un dels directors coreans més famosos, Lee Jeong Hyang, va guanyar el South Korea’s —equivalent als Oscars— a la millor pel·lícula.

EL NOU CINEMA COREÀ

Cinemes Girona

Dissabtes, del 22 de març

al 10 de maig. 20 h (2,50 euros)

Els Cinemes Girona ja van acollir el Festival de Cinema Asiàtic fa tres anys. “No es va continuar per manca de recursos, no per falta d’intenció”, aclareix la responsable de la Casa Àsia. Els Cinemes Girona s’han especialitzat, en part, a acollir setmanes i festivals temàtics, com ara Zinemaldia, la setmana del cinema basc de Catalunya, celebrada fa un mes.

Des de la Casa Àsia asseguren que moltes de les projeccions que feien al palau del Baró de Quadras tenien molt públic interessat a descobrir un altre tipus de cinema. “A vegades s’asseien com podien. Sens dubte, les condicions seran millors als Cinemes Girona, que, de sortida, podran exhibir pel·lícules en tots els formats”, afegeix Gras.

El cicle del cinema coreà posarà el punt final el 10 de maig i el succeirà la novena Setmana de Cinema de Hong Kong. Posteriorment, es programaran les Nits de Cinema Oriental de Vic 2013 i Bangladesh en la Cruïlla. “La nostra intenció és celebrar, al setembre, la segona edició del Casa Àsia Film Week però encara no ho podem donar per fet”, afegeix.

 

Fotograma de la pel·lícula El gran cop, del cicle de cinema coreà.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Sobre la firma

Blanca Cia
Redactora de la edición de EL PAÍS de Cataluña, en la que ha desarrollado la mayor parte de su carrera profesional en diferentes secciones, entre ellas información judicial, local, cultural y política. Licenciada en Periodismo por la Universidad Autónoma de Barcelona.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_