Selecciona Edición
Conéctate
Selecciona Edición
Tamaño letra
OPINIÓ

Quan et sents part d’un botí

És evident que Baldoví sap sumar i que sabia, a priori, que aquella proposta no anava a tenir cap resultat pràctic

A la concentració que els treballadors i treballadores de la RTVV fem tots els divendres per dedicar-li uns minuts al nostre President, he pogut escoltar les veus d’alguns companys indignats perquè al Congrés dels Diputats el PSOE no havia recolzat una proposició que exigia la reobertura de RTVV, presentada pel diputat de Compromís Joan Baldoví.

No podia creure que persones acostumades a treballar en uns mitjans de comunicació com son la nostra ràdio i la nostra televisió que han patit tan cruament la manipulació política no descobriren d’immediat el joc, la broma pesada, la mancança de respecte cap a nosaltres de l’acció de Joan Baldoví.

És evident que Baldoví sap sumar. És evident que sabia, a priori, que aquella proposta no anava a tenir cap resultat pràctic, donada la majoria absoluta del PP. Amb la qual cosa estava clar que no es jugava res. Ara bé, hi havia una altra manera de trobar-li rendibilitat.

Fer una relació de 14 temes a reivindicar i ficar la reobertura de la Radiotelevisió Valenciana entre mitges tenia un clar objectiu. Portar a una encerrona al PSOE i arrabassar-li les simpaties i esperances que els treballadors de la RTVV havien dipositat en els socialistes, arran la presentació dels dos recursos d’inconstitucionalitat contra el tancament de la RTVV i contra la llei aprovada posteriorment pel PP per tal de justificar el nou ERO. I també, perquè no dir-ho, arran les paraules de Ximo Puig, que va anunciar que les emissions de la televisió valenciana tornaran el 9 d’octubre de 2015.

És evident que, si Baldoví hagués tingut intenció d’aconseguir la suma dels vots socialistes, hauria negociat amb el PSOE prèviament la presentació de la iniciativa i, a més a més, ho hauria fet amb un únic punt a tractar: la represa de les emissions de la ràdio i la televisió valencianes.

Però no era eixe l’objectiu. No era eixa la finalitat. L’objectiu estava clar: restar-li vots al PSOE i sumar-los a Compromís. No li ha importat per a intentar aconseguir-ho utilitzar-nos als treballadors com a part d’un xantatge: O acceptes els 14 punts, o et faré quedar malament davant els treballadors afectats.

No és casualitat que aquestes coses passen ara quan el PSOE apareix com a clara alternativa de govern al PP. La proximitat de les eleccions europees obliga els partits més minoritaris a “buscarse un hueco bajo el sol”. Ara bé, Sr. Baldoví, jo, treballadora de Ràdio Autonomia Valenciana, estic indignada en veure quin poc de respecte li mereixem els treballadors. No ha tingut vosté cap escrúpol a l’hora d’utilitzar-nos com a moneda de canvi.

Isabel Gimeno es periodista i treballadora de Ràdio Autonomia Valenciana