_
_
_
_
_

Recomanem

Disc

Dolç atac

Auxili

Autoedició, 2013

La rotunda irrupció d’Aspencat ha popularitzat en l’escena musical valenciana un gènere com el reggae, conreat fins ara de manera tangencial, no com a eina prioritària d’expressió. I d’això es poden beneficiar formacions com Auxili, d’Ontinyent, que lliuren un segon disc vacil·lant però d’acabat més que correcte, on el fort rau en els encertats arranjaments, la capacitat provada per a fabricar tornades i harmonies cridaneres i un final (K’mon i Passa el temps) notable. Un pas endavant que seria més llarg amb més risc musical i textos menys previsibles.

Dies

Toni Sabater

L’Oronella, València, 2013, 117 pàgines

Assaig

L’advocat Toni Sabater (València, 1969), lliura una apreciable primera obra literària en forma de dietari que s’obri, de manera significativa, amb citacions de Pere Calders, Josep Pla i Vicent Andrés Estellés. Fet i fet, el volum adopta de vegades forma de conte, unes altres vegades és un llibre de memòries de la joventut i la infantesa, amb peces d’interés variable. Amb tot, on la proposta es fa forta és en els passatges de prosa més lírica i acurada, quan l’autor es recrea literàriament en les anècdotes personals o en la descripció d’indrets, amb la ciutat de València com a gran protagonista.

Infantil

La Maria no té por

Francesc Gisbert, Riccardo Maniscalchi, Dani Miquel

Andana, Algemesí, 2013, 26 pàgines

Tot i que la influència anglosaxona en l’imaginari infantil (i quasi que adult) dels personatges de la Nit de Halloween és segurament irreversible, almenys tenim dret a reivindicar, donar a conéixer i fer conviure els equivalents autòctons. Aquest és l’interés afegit d’una publicació amb valor intrínsec propi que pretén rescatar personatges com l’Home del Sac, la Quarantamaula, el Moro Mussa o el Butoni, els protagonistes de les pors infantils dels nostres pares i iaios. Amb text de Francesc Gisbert, banda sonora de Dani Miquel i encertades il·lustracions de Riccardo Maniscalchi.

 

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_