_
_
_
_

Recomanem

Disc

Wegener

Arthur Caravan i Hugo Mas

Música de telers, Alcoi, 2013

D’entrada, ja sona bé la idea d’un projecte combinant la sòlida memòria musical dels alcoians Arthur Caravan, una banda amb un currículum curt però consistent, amb les aptituds vocàliques i la capacitat com a lletrista del també alcoià Hugo Mas, un artista encara massa invisible a casa nostra en relació amb el seu potencial. Wegener compleix les expectatives: un disc inquiet musicalment, incòmode, d’una abstracció controlada que obliga l’oient a desfullar les capes, a anar penetrant en la proposta i en els seus textos vigorosos. Un àlbum hipnòtic destinat a créixer.

Motril 86

Muriel Villanueva

Proa, Barcelona, 2013, 285 pàgines

Novel·la

Després d’assentar amb força la seua carrera com a escriptora amb la suggestiva La gatera (2012), Premi Just M. Casero i Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians, Muriel Villanueva lliura una novel·la molt personal. La fortalesa de Motril 86 rau, més que en la potència de la història, en la frescor d’una prosa que combina lirisme i humor, rigor i esperit innovador. I que tracta la llengua i el mateix relat amb una deliciosa actitud de llibertinatge. L’altre punt fort és el perfil d’uns personatges (gran, la xiqueta protagonista) que travessen la dermis del lector i perduren.

Novel·la

Els països de tallamar

Joan-Carles Martí Casanova

Documenta Balear, Palma de Mallorca, 2013, 323 pàgines

El lingüista Joan-Carles Martí Casanova (Marsella, 1958) fa una irrupció ben afortunada com a novel·lista amb una immersió, amb reminiscències autobiogràfiques, en la història d’una família d’origen valencià emigrada a la Provença i Nova Gal·les del Sud. Dit així, pot semblar un camí literari molt trepitjat, però allò que fa reeixir amb força el llibre és l’original corfa màgica que envolta la narració i un extraordinari (i poliglota) domini dels recursos lingüístics i retòrics, que frega de vegades l’exuberància però que assoleix un equilibri global ben meritori. Una novel·la diferent, en molts sentits.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_