_
_
_
_

Recomanem

Prosa

La imatge

Josep Palàcios

Publicacions de la Universitat de València, València, 2013, 2 vol., 271 i 281 pàgines.

Quan el crític Francesc Calafat acollia la publicació en el circuit convencional d’una part de l’obra de Josep Palàcios com un esdeveniment per a la literatura en català, encertava de ple. Però no esperem llargues cues i vendes sucoses. Açò és una altra cosa, la ferotge creació d’un escriptor diferent, quasi inexpugnable personalment i literària, un autor pertorbador i incòmode que tritura els gèneres i els regurgita irrecognoscibles, amb una varietat de recursos formals i estilístics aclaparadora. Algú que porta els lectors inquiets i pacients a indrets ignots. La resta, millor que se n’abstinguen.

Paraules que mosseguen la nit

Almudena Puchol Serrano

Germania, Alzira, 2013, 56 pàgines.

Poesia

En el primer poemari publicat per Almudena Puchol (Alcàsser, 1979), tal vegada podem rastrejar els balbucejos del debut i la considerable dependència d’un cert tipus de cànon poètic imperant a casa nostra. Amb tot, el conjunt ressalta sobre algunes col·leccions iniciàtiques de versos per la capacitat de transmetre sensacions al lector i per un discurs poètic que combina la naturalitat (El temps), de vegades en el fil (Un instant), la sensualitat enjogassada (Imaginar-te l’esquena), el pols líric (Fogueres, Salvar-se) i, fins i tot, recursos com ara la ironia (Uns blancs dits).

A l’altra banda de les muntanyes

Maria Jesús Bolta

Edicions del Bullent, Picanya, 2013, 229 pàgines.

Novel·la

Maria Jesús Bolta (Meliana, 1958), autora amb una premiada trajectòria en la narrativa juvenil, lliura una novel·la iniciàtica amb l’al·licient d’ambientar-se en els anys 70 del segle passat, al si d’una família d’immigrants valencians a París. Bolta introdueix així els lectors més joves en la realitat quasi oblidada de la nostra emigració. L’ofici de la narradora i la seua experiència vital (visqué a França fins a 17 anys) aporten pols a la novel·la i atractives pinzellades de caire social, sobretot al principi, abans que les trames amoroses dominen el paisatge de la història.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_