_
_
_
_

Recomanem

Teatre

En contra. 23 contes teatralitzats

Esteve Soler

Editorial 3i4, Paterna-la Canyada, 2013, 146 pàgines

El dramaturg Esteve Soler (Barcelona, 1976), un autor traduït i representat arreu del món, lliura una vintena de contes amb esperit tradicional però estructura teatral, molts de difícilment representables, en què conceptes centrals de l’existència, com ara l’amor, la democràcia i el progrés, són sotmesos a un exercici de qüestionament i provocació amb l’absurd i el sarcasme com a vehicles. Proposta, pel que fa al tema, atrevida, que supera els abundosos riscos que adopta fent destacar les propostes encertades i estimulants sobre les apostes més dubtoses i desballestades. Un deliri divertit i gojosament incòmode.

Dones d’aigua, hòmens de fang

Toni Cucarella

Bromera, Alzira, 2013, 87 pàgines

Narrativa

El retorn a la novel·la de Toni Cucarella té una gènesi ben curiosa: Dones d’aigua, hòmens de fang és, en origen, un text teatral escrit expressament per a la companyia Amuntavall sobre els horrors de la postguerra. Un escrit que apareix ara en format de novel·la breu amb el text refós i ampliat. Malgrat el lloc comú de la Guerra Civil, el llibre de Cucarella emergeix amb suficiència per la introducció d’elements màgics propis de la rondalla, per la saviesa narrativa i per l’extraordinari domini del llenguatge i els seus mecanismes. Història breu i intensa que fa desitjar nous projectes literaris.

Poesia

Llibre del professor

Alexandre Bataller

Edicions Bromera, Alzira, 2013, 111 pàgines

La primera lectura d’aquest volum poètic del filòleg i professor Alexandre Bataller (Gandia, 1964), pot resultar no gaire suggeridora. En part per l’obvietat de la proposta (un poemari dedicat a la tasca docent) i, en part també, pel classicisme de la seua materialització. En un segon acostament desvestit de prejudicis, però, també hi podem apreciar l’honestedat i la sinceritat dels versos o l’amor a la tasca docent i a la literatura que traspuen, una bellesa moral no exempta d’excel·lència estètica en un bon grapat de composicions. Premi Roís de Corella dels Ciutat de València.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_