_
_
_
_

Per aprendre un vell vals de Viena

La capital austríaca, convidada d’honor a les Festes de la Mercè, porta una bona mostra de la seva cultura

Camilo S. Baquero

Que Viena sigui la ciutat convidada aquest any per la Mercè és profundament simbòlic. Després de la Guerra de Successió, fins allà es van refugiar desenes de milers d’austriacistes que havien donat suport a l’arxiduc Carles. Amb el teló del tricentenari de fons, la capital austríaca ofereix no només una picada d’ullet a la història, sinó també una de les ciutats europees amb més vida cultural i creativa. El programa de festes inclou discjòqueis, òpera, llums... I, és clar, el vals.

No és estrany que el plat fort del desembarcament austríac a la Mercè tingui a veure precisament amb aquest ball tradicional, que, segons diversos historiadors, va arrelar entre la noblesa a mitjan XVII. I per respondre a aquesta característica de dansa col·lectiva —no cal sinó imaginar-se el moviment de centenars de parelles i perruques en un dels salons del palau de Schönbrunn—, l’Escenari de la Cascada, al parc barceloní de la Ciutadella, es convertirà el 23 de setembre a una gran sala de ball vienesa. La cita és a les 20.45 i, a més dels aficionats, hi participaran els ballarins de la prestigiosa escola Tanzschule Schebach i de la Vienna State Opera Ballet School. Que no sap ballar? L’organització de la festa ho ha pensat tot. Els dies 21, 22 i 24, a les 12.15 i les 17.45, hi haurà classes obertes per a tothom de la mà dels professors de la Tanzschule. Els tallers i les demostracions s’oferiran en l’escenari de la Glorieta. Els mateixos dies, al Castell de Montjuïc, els artistes del Theatre Irrwisch presenten un espectacle itinerant sobre xanques.

Les òperes i les operetes vieneses també llueixen en el programa. Les versions electròniques d’àries d’òpera i operetes, com El Danubi blau, mirades també des de la mímica i la dansa, es veuran a l’Escenari 2014 de la Ciutadella.

El desembarcament vienès també portarà llum i color: els artistes Omai, Tagtool Art & Open Session ompliran les parets del mur del zoològic amb grafits lluminosos. La cita és divendres, dissabte i dilluns de 22 a 1 hores) i diumenge i dimarts, de 21.30 a mitjanit.

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo

¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?

Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.

¿Por qué estás viendo esto?

Flecha

Tu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.

Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.

En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.

Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.

Sobre la firma

Camilo S. Baquero
Reportero de la sección de Nacional, con la política catalana en el punto de mira. Antes de aterrizar en Barcelona había trabajado en diario El Tiempo (Bogotá). Estudió Comunicación Social - Periodismo en la Universidad de Antioquia y es exalumno de la Escuela UAM-EL PAÍS.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_