_
_
_
_
_

Nits d’estiu amb Gaudí

La Pedrera i la Casa Batlló inauguren les seves activitats culturals per al estiu de cara al estiu

J. Á. M.
Barcelona -
La terraza posterior de la Casa Batlló.
La terraza posterior de la Casa Batlló.

L'obra de l’arquitecte Antoni Gaudí ha passat en poques dècades de ser menyspreada a ser reconeguda i respectada per gairebé tots, i valorada per la seva originalitat i gosadia. Cada dia, a milers de turistes no els fa res esperar hores fent cua per poder veure, de prop, molts dels interiors modernistes que va crear.

Des d’aquesta setmana, en què la calor comença a fer-se sentir, és possible visitar, en sessions nocturnes, dos dels seus edificis més importants i representatius: la Casa Batlló i la Pedrera, construïts en ple passeig de Gràcia barceloní.

La terraza de la Pedrera durante la noche.
La terraza de la Pedrera durante la noche.

Des de dimarts passat, la Casa Batlló, per cinquè any consecutiu, obre els seves portes a la nit, de dimarts a diumenge, en les batejades com Nits Màgiques. Una oferta que combina el plaer de passejar per alguns dels seus espais, com ara la terrassa modernista del pati exterior o l’esplèndida tribuna de la planta noble de l’edifici, amb una variada proposta musical, diferent cada dia de la setmana.

Els dimarts és el torn de la lírica, amb el tenor José Luis Moreno i el pianista Graham Lister. Els dimecres es podrà veure un espectacle de dansa vertical sobre la façana posterior, amb la veu i la guitarra del cantautor Damià Olivella. Els dijous, Guitarres màgiques, amb Sergio Vicente, director de l’orquestra de guitarres de Barcelona, mentre que els divendres la cita és amb l’òpera, el piano i la sarsuela, amb les sopranos Alina Furman i Núria Vila i el tenor Marc Sala. La rumba catalana els dissabtes i el repertori clàssic espanyol i el flamenc el diumenge tanquen la oferta d’enguany.

Aquells que es decideixin per aquest activitat, certament exclusiva (29 euros, en què s’inclou copa de cava), ho podran fer en dues sessions, a les 21.30 i a les 23 hores. Entre les dues, es passarà l’audiovisual El despertar de la Casa Batlló, creat amb motiu dels deu anys de l’obertura de la casa al públic.

NITS MÀGIQUES www.casabatllo.es

NITS D'ESTIU www.lapedrera.com

A pocs metres, al mateix passeig, en un altre espai emblemàtic de la ciutat i en una de les últimes obres de Gaudí, la Pedrera, l’oferta nocturna rep un altre nom: Nits de Estiu. Arrenquen avui i, per 27 euros, s’ofereix la possibilitat d’escoltar un concert de jazz en directe a la terrassa de l’edifici que més corbes té de la ciutat, a més de visitar lliurement l’Espai Gaudí i, per descomptat, poder contemplar les vistes més espectaculars del centre de la ciutat en companyia de les xemeneies en forma de guerrers que l’arquitecte va crear, mentre es pren, també, una copa de cava. Raynald Colom Quartet (avui, a les 21.45 hores), David Mengual Slow Quartet, Whooookam, Gorka Benitez & David Xirgu & Ben Monder, Marco Mezquida Trio, són algunes de les formacions programades fins al setembre, cada setmana, entre els dijous i diumenges. Sonant, enmig de l’estiu entre Gaudí.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Sobre la firma

J. Á. M.
Redactor de Cultura de EL PAÍS en Cataluña, donde hace el seguimiento de los temas de Arte y Patrimonio. Es licenciado en Prehistoria e Historia Antigua y diplomado en Restauración de Bienes Culturales y autor de libros como 'El niño secreto de los Dalí', publicado en 2020.

Arxivat A

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_