SónarKids, també per als pares
Per segon any consecutiu, el festival infantil pren el Port de la Selva com a epicentre de les seves activitats
Per segon any consecutiu, el SónarKids nascut a Barcelona pren el Port de la Selva com a epicentre de les seves activitats. Després de tres edicions a la capital catalana, l’organització es va adonar que el format de festival resultava inviable econòmicament tot i el seu èxit comercial, de manera que els responsables van rumiar en la possibilitat de fer-lo en formats més reduïts. Va ser llavors quan “l’Ajuntament del Port de la Selva es va oferir a sufragar el festival, i no ens ho vam pensar”, diu Astrid Rousse, coordinadora del SónarKids. La intenció del festival és la mateixa de sempre: “Oferir una experiència lúdica i artística que pugui interessar tant a pares com a fills”. Aquesta intenció es veu referendada pels fets, i un dels més destacables és, segons Rousse, “la diversió afegida per als nens, que gaudeixen encara més quan veuen com els seus pares s’ho passen bé amb el mateix espectacle que ells”. En definitiva, quan uns pares acompanyen els seus fills a un espectacle infantil, moltes vagades no poden dissimular el seu escàs interès per tot allò, cosa que no passa amb una sèrie d’espectacles i concerts concebuts per cridar l’atenció simultània de grans i petits.
SÓNARKIDS
El Port de la Selva
Diversos espais. 1 i 2 de juny
Gratuït. www.sonarkids.com
El que la coordinadora considera essencial en aquests concerts és “tenir molta cura amb el volum, de manera que no pugui fer mal als nens; limitar la durada de cada concert o activitat per ajustar-nos a la capacitat de concentració de la canalla; adaptar la posada en escena a un públic com ells i entendre que el consumidor no és un individu, sinó famílies”. Fent memòria, Rousse no recorda cap artista que hagi declinat la invitació de SónarKids, a la qual solen respondre inicialment amb una pregunta: “Jo?”.
Aquest any, la programació ofereix trobades poc habituals, com ara les d’Albert Pla amb The Pinker Tones, que tocaran les cançons del conte Rolf & Flor, editat per aquests últims. Artistes com Brodas Bros oferiran una classe de ball; Busy B, director d’un segell de música electrònica i pare recent, oferirà un concert, com també ho faran Don Simon & Telefunken —la banda de Pau Riba— i Esperit. A més, discjòqueis com DJ2D2 oferiran una sessió de ball, i es presentarà Los aromas de la cocina, llibre d’introducció al bon menjar editat pels germans Roca. En el SónarKids, els menuts també podran aprendre a punxar discos, a pintar sobre un giradiscos i contemplaran els muntatges sonors i escultòrics del duet Lolo i Sokaku. Tot per a uns nens que, sovint, “ja coneixen el llenguatge dels concerts i aplaudeixen quan els artistes surten a escena”. Però, malgrat tot, no deixen de ser canalla, fet que els converteix en el públic més exigent: “Si una cosa no els interessa no es tallen gens i se’n van, tenen menys prejudicis que nosaltres”, diu Rousse, que va veure néixer el SónarKids quan estava embarassada. Potser per això s’ha mantingut fidel a un projecte pensat per als infants.
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.