Barcelona, capital del documental
L’oferta del DocsBarcelona està composta per 38 títols
Corrupció, identitat, terratrèmols a la Xina, les conseqüències de la crisi econòmica, els abusos de poder, el futur d’Internet, la violència extrema, la llibertat d’expressió o el mur d’Israel. Són alguns dels continguts de la setzena edició del Festival Internacional de Cinema Documental (DOCS). El certamen arrenca el proper 28 de maig i finalitza el 2 de juny.
DocsBarcelona concentrarà bona part de la seva oferta al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), i set sales de la ciutat també exhibiran documentals: els Renoir Floridablanca, la Filmoteca de Catalunya, Aribau Club i Multicines Aribau, l’Auditori de la Pedrera i les biblioteques Vilapicina, Torre Llobeta i Esquerra de l’Eixample-Agustí Centelles.
Durant cinc dies Barcelona serà la capital del gènere documental. L’oferta està composta per 38 títols i atraurà 450 professionals de 34 països.
A més de la secció oficial del festival, també es mantenen les seccions Nou Talent —amb la projecció de propostes signades per realitzadors emergents—, Xtra i Kids & Teens, que persegueix atreure el públic infantil.
Docs Barcelona
Del 28 de mayo
al dos de junio.
CCCB i set sales
La programació començarà el 29 de maig al cinema Aribau amb el documental d’animació per a tots els públics Aproved for Adoption —el relat de la vida de Jung, el protagonista, director de muntatge i autor del còmic previ al llargmetratge, Pell color mel—, i el tancarà North of the Sun, les aventures de dos joves que busquen les millores ones del món en una illa noruega de l’Àrtic.
La producció catalana Bajarí, d’Eva Vila, retrat de la Barcelona caló, la del flamenc i la rumba creada a la ciutat, vol traslladar al carrer algunes de les experiències vistes a la gran pantalla. Per això, la seva protagonista, Karime Amaya —neboda- néta de Carmen Amaya i un dels valors del flamenc actual— actuarà a la plaça Salvador Seguí després del passi del documental a la Filmoteca de Catalunya. I aquest serà, precisament, el tret de sortida de les celebracions de l’Any Carmen Amaya.
Paral·lelament a les projeccions, DocsBarcelona convoca la indústria del gènere els dies 30 i 31 de maig al Pitching Forum, un dels mercats de presentació de projectes i finançament més prestigiosos del món.
Enguany el premi DocsBarcelona a la Millor Pel·lícula està dotat amb 5.000 euros. El festival del 2013 compta amb la presència de dos realitzadors de prestigi reconegut: el periodista i director Frederick Gertten i Michael Glawogger, que convidaran el públic a reflexionar sobre el procés de creació documental amb dues classes magistrals a l’Auditori de la Fundació Catalunya de la Pedrera.
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.