El Port de Barcelona es guarneix de Nadal fins al 6 de gener
Nadal al Port omple de llum i d’activitats lúdiques, divulgatives i solidàries
L’entorn del barceloní moll de la Fusta porta ja dues setmanes guarnit i cantant nadales. L’edició d’enguany de Nadal al Port inclou, entre d’altres activitats pensades per a tot tipus de públic, un espectacle visual arran de mar amb més de 85.000 llums de led, un reguitzell d’actuacions musicals en directe, una pista de gel sostenible, una roda, un mercat nadalenc amb oferta gastronòmica i de productes artesanals o de regal, tallers interactius d’iniciació al rem i a l’estiba portuària o atraccions infantils com ara un trenet i un carrusel antic. Una àmplia oferta lúdica i participativa, oberta a residents i visitants, amb l’objectiu, segons fonts del Port de Barcelona, de “crear il·lusió, fomentar la cultura i el patrimoni marítim entre la ciutadania i consolidar el moll de la Fusta com un espai de trobada que enforteixi la relació entre el port i la ciutat”. Contribuir, en definitiva, a l’esperit nadalenc que presideix la ciutat aquestes setmanes.
La quarta edició de Nadal al Port s’inaugurà el passat 5 de desembre amb la tradicional encesa de llums, que va comptar amb les actuacions de dues agrupacions corals (els Cors de Palau Vincles i els Cors de Palau Vincles i el Cor Mitjans de l’Orfeó Català) i de l’Edu Esteve, semifinalista d’Eufòria, el concurs de talents de TV3. L’espai romandrà actiu fins al proper 6 de gener, amb activitats entre 11 h del matí i 22 h de la nit i un espectacle diari de llum i color que començar a les 17.30 h.
Patinar sobre gel a la ribera
Entre les novetats que estan rebent millor acollida, cal destacar la ja esmentada pista de gel, una superfície de 400 metres quadrats ecològica i sostenible. També la roda de 65 metres d’alçada i la minimalista i moderna bola de Nadal transitable que presideix aquest dies el moll de Bosch i Alsina (més reconegut com a moll de la Fusta). No es queda enrere l’espectacular il·luminació zenital del conjunt, reforçada per l’enllumenat amb motius nadalencs i tot el trànsit pel recinte i pel guarniment dels fanals al proper moll de Dipòsit i passeig Joan de Borbó.
A la banda marítima, els visitants poden gaudir també del pessebre i la imatge dels reis d’Orient projectats sobre la làmina d’aigua, així com visitar atraccions tan singulars com els vaixells històrics del Museu Marítim ancorats aquests dies al moll de la Fusta, començant pel centenari Pailebot Santa Eulàlia (declarat Bé d’Interès Cultural, una de les últimes embarcacions de vela que es van fer servir pel transport de mercaderies per la Mediterrània) o el guarnit, per a l’ocasió, amb motius nadalencs Far de Barcelona.
Compres amb color local
Com de costum, un dels principals al·licients d’aquesta cita festiva és el popular mercat de Nadal, una fira que compta amb les seves tradicionals paradetes i serveix també com a punt de trobada de les entitats i escoles de música del barri. A l’escenari del moll de la Fusta, hi actuaran prop de 500 persones i també s’hi celebrarà la Ballada Solidària de la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, dedicada enguany a recollir fonts per a la investigació contra les malalties cardiovasculars.
Pel que fa a les cada cop més presents activitats de difusió de la cultura portuària i marítima, hi ha el taller d’estibadors orientat als nens, que els permet moure amunt i avall contenidors de mercaderies. El Port de Barcelona les ha dissenyades en col·laboració estreta amb agrupacions comunitàries i entitats com la Federació Catalana de Vela, l’Institut i la Facultat de Nàutica, el Reial Club Marítim, Veles contra l’Alzheimer, el Club Natació Barcelona o el comitè organitzador de la Copa Amèrica. Un any més, nens i adults són convidats a col·laborar amb la Comunitat Portuària de Barcelona fent les seves aportacions a la campanya Contenidor Solidari.
Tu suscripción se está usando en otro dispositivo
¿Quieres añadir otro usuario a tu suscripción?
Si continúas leyendo en este dispositivo, no se podrá leer en el otro.
FlechaTu suscripción se está usando en otro dispositivo y solo puedes acceder a EL PAÍS desde un dispositivo a la vez.
Si quieres compartir tu cuenta, cambia tu suscripción a la modalidad Premium, así podrás añadir otro usuario. Cada uno accederá con su propia cuenta de email, lo que os permitirá personalizar vuestra experiencia en EL PAÍS.
En el caso de no saber quién está usando tu cuenta, te recomendamos cambiar tu contraseña aquí.
Si decides continuar compartiendo tu cuenta, este mensaje se mostrará en tu dispositivo y en el de la otra persona que está usando tu cuenta de forma indefinida, afectando a tu experiencia de lectura. Puedes consultar aquí los términos y condiciones de la suscripción digital.