AGENDA

L'Apolo torna a tenir 'Caprichos'

Amb la programació de sales travessant un dels moments més baixos de la música a Barcelona, la programació dels Caprichos de Apolo, que ahir va tenir amb GZA Genius la seva quota hip hopera, torna a posar de manifest la vocació d'aquest local per seguir com a referent en l'escena musical a la ciutat. Tot i que la programació de Caprichos no acostuma a ser un èxit de públic, la direcció del local insisteix en un seguit de concerts pautats pel bon gusti un esperit fruit d'una de les accepcions de la paraula capricho: "Obra d'art en què l'enginy o la fantasia trenquen l'observança de les regles".

No, no és que la programació, que s'estendrà fins al març, sigui avantguardista, però sí que és veritat que proposa sons que viuen, o han viscut, al subsòl. És el cas de Robyn Hitchcock (24 febrer), cantant i compositor anglès que recull els seus 30 anys de carrera. Una altra veterana, Janis Ian (31 de gener), cantautora vinculada estilísticament a James Taylor o Carole King, és a dir, els cantautors diguem-ne pijos, debutarà a Barcelona en un concert on no hi faltarà Seventeen, el seu gran èxit.Una sonoritat molt més atmosfèrica i subtil és la que proposa Robyn Guthrie (2 de febrer), que va formar part de Cocteau Twins.

Que els Caprichos no entenen de barreres estilístiques, ho demostrarà Portico Quartet (23 febrer), amb un jazz on conflueixen el minimalisme, la rítmica africana i la fusió. Pel que fa als nous talents, destaca Emmy The Great (29 de gener), nom artístic de la cantant i compositora de folk Emma-Lee Moss. La sessió es veurà completada amb Papercuts, projecte de pop delicat que complementarà de forma idònia el folk d'Emmy.

En la programació d'enguany, els Caprichos juguen fort amb l'oferta local, on destaquen els inclassificables Duo Cobra (10 de febrer), Manos de Topo (1 de març) i Ferran Palau (16 de febrer). Els primers són una veritable rara avis. El seu so de placidesa atrotinada, el sentit de l'humor i les seves lletres intel.ligents es poden trobar al disc Déjate morder. De tota manera, el grup presentarà Papel Médium, unes peces que formen la banda sonora d'unes projeccions amb format 8 mm i super 8. Manos de Topo seran una altra de les atraccions del cicle, on presentaran el seu tercer treball, el solvent Escapar con el anticiclón, mentre Ferran Palau, d'Anímic, presentarà les seves recents composicions. Capricis.

CAPRICHOS DE APOLO

Sala Apolo. Barcelona

Fins al 21 de març

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Logo elpais

Ya no dispones de más artículos gratis este mes

Suscríbete para seguir leyendo

Descubre las promociones disponibles

Suscríbete

Ya tengo una suscripción