_
_
_
_
_
REPORTATGE

De Sopa de Cabra a Manel, tot consolidat?

El segon disc de Manel, 10 milles per veure una bona armadura (Warner/DiscMedi, 2010), ha estat una de las campanades d'enguany. Cal recordar que des del 1996, any en què Joan Manuel Serrat va publicar D'un temps, d'un país, cap disc en català havia estat el més venut a Espanya ja en la primera setmana a la venda, com és el cas. A més, aquest disc fet per orfebres, és el millor àlbum estatal del 2011 per Itunes Rewind, que cada any fa una llista dels millors discos i dels treballs més venuts segons les dades d'aquesta botiga digital de continguts audiovisuals d'Apple. No és cap exageració: Manel ha venut més de 50.000 còpies d'aquesta col·lecció de cançons i ha rebut reconeixements com el Premio Ojo Crítico de Música Moderna (RNE), el Premi Altaveu o el Premi Cerverí a la Millor Lletra de Cançó (Benvolgut). Consolidats.

Más información
Les 12 campanades del 2011

I sense oblidar l'èxit de bandes com Els Amics de les Arts, Mishima, El Petit de Cal Eril o Mazoni, el 2011 ha estat també, i sobretot, el del retorn de la mítica banda del rock català: Sopa de Cabra. A la primavera la banda gironina va assegurar que faria un "únic" bolo al Palau Sant Jordi per rememorar el mític concert del rock català de feia vint anys. Al final van ser tres concerts a Montjuïc i més recitals a Palma, Tarragona i Girona. En total, 80.000 espectadors i tornar a posar-se a l'epicentre de la música catalana. Una bona operació de revival que ha anat més enllà i pot fer que d'aquí tres anys Gerard Quintana, Josep Thió i la resta de components gravin nous temes. Això sí que és poder tornar enrere.

Les noves bandes es consoliden, apareixen nous grups (atenció a La Iaia i Els Catarres, per exemple), creixen projectes heterodoxos (Inspira, Joan Colomo o Pau Vallvé) i s'assenten veus femenines (Maria Coma o Bikimel). A més, cal parlar de música catalana feta en castellà. L'èxit de Love of Lesbian amb la seva gira 1999 (omplint el Razzmatazz durant tres vetllades) i el seu Disc d'Or o la nova proposta de Sidonie amb el disc El Fluido García són altres elements per creure en el talent domèstic.

Regístrate gratis para seguir leyendo

Si tienes cuenta en EL PAÍS, puedes utilizarla para identificarte
_

Archivado En

Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
Recomendaciones EL PAÍS
_
_